Zašto policija nije provalila u stan dok je muškarac ubijao ženu?

Vlasnik stana u Osijeku u kojem je ljubomorni muškarac ubio bivšu suprugu Ljerku Stanković Mikuš poručio je da je on morao otključati vrata policiji kako bi ušli u stan te se pita zašto nisu brže reagirali i pomogli ženi.

Vlasnik stana u osječkoj Strossmayerovoj ulici u kojem je ljubomorni muž ubio bivšu suprugu koja je tamo živjela kao podstanarka s dvoje djece, kćeri (15) i sinom (13) pita se zašto je on morao otključavati vrata policiji i zašto nisu brže reagirali. U policiji kažu da oni zakonski ne mogu ući ni u jedan stan bez sudskog naloga.

S druge strane, da je netko od susjeda pristiglim policajcima kazao da su čuli pozive za pomoć iz stana u kojem je ubijena Ljerka Stanković Mikuš (35), u tom slučaju bi i provalili u stan.

”Svi su šutjeli i policija nije imala temelj za nasilan ulazak. U tom slučaju, tako zakon nalaže, moramo pozvati vlasnika stana da ga otvori”, pojašnjava Marko Ćaleta, glasnogovornik policije.

Premda je ubojica Petar Mikuš (46) u bolnicu odveden u kritičnom stanju, s više ubodnih rana na trbuhu koje si je sam zadao neuspješno pokušavajući samoubojstvo, njegovo zdravstveno stanje se popravilo i sada je stabilno, pišu 24sata.

No, doznaje se kako još uvijek ne želi razgovarati s policijom o zločinu.

Povratak na Net.hr