MJEŠTANI SU SLALI APELE

‘STO PUTA SMO APELIRALI DA SE TU POSTAVI ZAŠTITNA OGRADA’: Nakon tragedija na Krku, mještani upozorili na opasan zavoj

‘Zabavljali su se i družili, a neposredno prije nesreće njih troje otišlo je do obližnje trgovine po namirnice. Pri povratku se dogodio taj užas’

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 6. travnja poslije 19.00 sati, na ulazu u mjesto Stara Baška na otoku Krku, smrtno su stradala dva hrvatska državljanina, mladići u dobi od 18 godina, izvijestili su danas iz PU primorsko-goranske. Djevojka koja je bila vezana sigurnosnim pojasom ostala je zatočena u automobilu te je pozvala mobitelom pomoć.

Do tragedije je došlo samo nekoliko metara prije kuće u kojoj je nekoliko mladih došlo na nekoliko dana proslaviti Uskrs. Mještani tvrde za 24sata da je društvo došlo prije par dana u kuću djeda jednog mladića. “Zabavljali su se i družili, a neposredno prije nesreće njih troje otišlo je do obližnje trgovine po namirnice. Pri povratku se dogodilo taj užas”, kažu.

Preživjela djevojka je hospitalizirana jer je zadobila ozljede koštanih struktura koje su operativno zbrinute i za sada je njezino stanje stabilno.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE TRAGEDIJA NA KRKU: Auto je izletio i pao u duboku provaliju, preminula su dva mladića

STRAVIČNI DETALJI NESREĆE NA KRKU: Auto je udario u stijenu, pao u duboku provaliju, a putnici su ispali

Treba postaviti zaštitnu ogradu

Otac jednog od poginulih mladića, koji je pohađao građevinsko-tehničku školu, zamolio je za razumijevanje. “Ni sam ne znam što se točno dogodilo, a i ne mogu trenutno govoriti, shvatite me. Mogu vam samo reći da je bio sin za poželjeti”, kazao je.

Nesreća se dogodila na istom mjestu gdje su prije 10 godina poginula dva češka turista. “Baš tu ispod je predivna plaža, ali joj se ne može prići kopnom pa su dva Čeha prije 10 godina išli tamo s kajacima. Odlučili su tu prespavati u šatoru i onda je najednom, iz čista mira, na njih pala ogromna stijena. Ne znamo kako su njihova beživotna tijela kasnije spasioci uopće uspjeli izvući jer je stijena bila ogromna. I sada ovo. Sto puta smo apelirali da se tu postavi neka zaštitna ograda. Strašno”, prisjećaju se potreseni mještani.

STRAŠNA PROMETNA NA KRKU: Automobilom sletio u provaliju duboku 300 metara; Poginula dva mladića, djevojka preživjela

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr