banner

KRŠENJE MJERA

ZARAŽENI KORONOM RADILI FEŠTE, IŠLI U TRGOVINU, A NEKI SU HTJELI PRIJEĆI I GRANICU: Varaždinska policija podnijet će prijave

Na području Varaždinske županije zabilježeno je više kršenja izrečenih mjera COVID – liječenje u kući.

Iz policije kažu da su osobe, koje su trebale biti u izolaciji, pristupile u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila, došle u trgovinu po namirnice, organizirale feštu u vikend-kući te pokušale prijeći državnu granicu radi odlaska na rad u inozemstvu.

Iz PU varaždinske skreću pozornost građanima kojima su izrečene takve mjere da budu odgovorni prema sebi i drugim osobama te da poštuju mjere izrečene od nadležnih epidemioloških službi u cilju sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

KOSOR KRITIZIRA VLADU I STOŽER: ‘Milanović bi mogao tražiti aktiviranje članka 17. Nije mi jasno da su Štagljar i Đikić u krivu, a ostali u pravu’

Podnijet će kaznene prijave

Napominju kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona.

Navode da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od epidemiologa, samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr