'AFERA ŠTANDOVI'

ZAMJENIK RAVNATELJICE USKOK-a: ‘Bandić odugovlači sa sudskim postupkom’

Milan Bandić odugovlači s postupkom, ocijenio je zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković nakon što je Bandićeva obrana danas u postupku za ‘Aferu štandovi’ zatražila da se iz sudskog spisa kao nezakoniti izdvoje svi iskazi svjedoka ispitanih u istrazi.

Naime, svjedoci su ispitani bez nazočnosti Bandićevih odvjetnika čime im je, smatraju, povrijeđeno pravo na obranu.

Žalit će se Vrhovnom sudu

Iako je Vijeće Županijskog suda u Zagrebu taj zahtjev obrane odbilo, odvjetnici imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu RH, što će i učiniti.

Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković tvrdi kako ovaj prijedlog uporno ponavljaju jer žele promijeniti praksu vođenja postupaka u Hrvatskoj i uskladiti je s praksom Europskog suda za ljudska prava.

USKOK Bandića tereti da je zajedno sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem , gradski pročelnikom za obrazovanje, kulturu i sport, te voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi “U ime obitelji” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

‘PONOSAN SAM NA TU OPTUŽNICU’: Milan Bandić o aferi teškoj 308 tisuća kuna

Prva optužnica odbačena

Prva optužnica protiv Bandića za tzv. ‘aferu štandovi’ bila je odbačena u srpnju prošle godine uz zaključak da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni sud je u svibnju prihvatio žalbu USKOK-a zaključivši da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, “jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju”.

Postupak protiv Bandića trebao je biti nastavljen potkraj kolovoza, upravo u jeku predizborne kampanje, što mu nikako ne bi išlo na ruku. No, tada je sjednica optužnog vijeća Županijskog suda, na kojoj je trebala ponovno biti razmatrana optužnica protiv Bandića, odgođena jer drugookrivljeni Lovrić nije uredno primio sudski poziv.

LOVRIĆ ‘SPASIO’ BANDIĆA: Još ništa od rasprave o malverzacijama sa štandovima za Željku Markić

 

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr