ODNIJELI JOJ SVE EURE

ZAGREPČANKA S TRNJA IMA NEVJEROJATAN PEH: Nakon pravih lopova opljačkali je i lažni policajci

Policija nastavlja rasvjetljavati ovaj slučaj, jer se traga za trećim suučesnikom.

Čak dva puta u svega nekoliko dana opljačkana je 65-godišnja vlasnica stana u Plitvičkoj ulici. Drugi puta to su učinila dvojica muškaraca koji su joj se predstavili kao policajci uvjerivši ju da su došli rješavati prvu provalu u kojoj se na meti lopova našao njezin dom.

Toj dvojici, sada su pravi policajci ušli u trag.

Sve su isplanirali do detalja

Riječ je o 37-godišnjaku i 21-godišnjaku koji su 13. listopada zakucali na vrata 65-godišnjakinje i predstavili joj se kao policajci.

Prije toga pripremili su sve kako bi se domogli njezinog novca. Naime, isti dan unajmili su vw polo i rent-a-caru, a zatim nazvali 65-godišnjakinju. Znali su, naime, da je već bila žrtva provalnika koji su joj ukrali nakit i novac, te su tu informaciju iskoristili da zadobiju njezino povjerenje.

“Zovem iz policije. Ubrzo će k vama doći dvojica kolega s fotografijama dvojice muškaraca. Znate, sumnjamo da su to ona dvojica koji su vas opljačkali, pa bi trebali pogledati fotografije. Morali bi pogledati i nakit koji smo pronašli, jer vjerujemo da je vaš. Kod njih je bilo i nešto novca, pa moramo uzeti otiske s drugih da ih usporedimo. Morate kolegama omogućiti da uđu u stan i sve pregledaju”, uvjerio je lažni policijski šef 65-godišnjakinju.

Uzeli joj tisuće eura

Još dok je razgovarala s njim na vrata joj je netko pozvonio. Bili su to upravo navodni policijski inspektori koji su upućeni na njezinu adresu. Nakon što su joj se predstavili, ona ih je, ništa ne sluteći pustila u svoj dom.

Neko vrijeme muvali su se po njezinom stanu i uzimali otiske, te ju u jednom trenutku poslali u kupaonicu da opere ruke. Kada ih je na kratko ostavila same uzeli su s kuhinjskog stola kovertu s eurima. Unutra je bilo čak 30 tisuća eura u raznim apoenima, pa su se s pozamašnim plijenom brzo dali u bijeg.

Potraga za trećim kompanjonom

Opljačkana žena brzo je shvatila što se dogodilo, no kroz prozor je primjetila samo automobil s trojicom muškaraca kako se udaljava.

Slučaj je prijavila policiji, te se svih ovih dana intenzivno tragalo za ovim lukavim kradljivcima. Slažući polako mozaik njihovog nedjela inspektori Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke ušli su dvojici sumnjivaca u trag. Nakon kriminalističkog istraživanja dvojicu su predali tužiteljstvu koje im je odredilo pritvor. Za trećim suučesnikom se traga.

 

Povratak na Net.hr