'SKRIVA' SE U BRUXELLESU

ZAGREPČANIN OPTUŽEN ZA SILOVANJE PASA IZBJEGAVA SUD: Zatraženo raspisivanje Europskog uhidbenog naloga

Ivora I. tereti se da je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa ljubimca. Optužnica protiv njega podignuta je koncem 2016. godine, ali od 2017. on se nije pojavljivao na zakazanim sudskim ročištima

U utorak je Općinski kazneni sud u Zagrebu zatražio raspisivanje Europskog uhidbenog naloga za 44-godišnjim Zagrepčaninom Ivorom I. (na slici zaokružen) optuženim da je silovao svoje pse, pišu 24 sata.

Njega se tereti da je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa ljubimca. Policija je 2015. godine u njegovom stanu na Knežiji zatekla dva izmučena i izgladnjela psa s vidljivim ožiljcima te stotinjak CD-ova i DVD-ova sa snimkama i fotografijama bludničenja nad njima. Ivor I. tada je završio u pritvoru, a optužnica protiv njega podignuta je koncem 2016. godine. Međutim, od 2017. godine on se nije pojavljivao na zakazanim sudskim ročištima, posljednji puta 16. ožujka.

RASPISANA TJERALICA ZA SILOVATELJEM PASA: Bivši član Vijeća za ekumenizam HBK i zaposlenik EU parlamenta ne dolazi na sud od 2017.

Ispričali ga iz Europskog parlamenta gdje je zapsolen

Isprva je tražio da suđenje bude zatvoreno za javnost, što mu nije odobreno. Potom se opravdavao medicinskom dokumentacijom tvrdeći da se liječi od depresije i PTSP-a. Sud je prije dvije godine zatražio vještačenje medicinske dokumentacije nakon čega je zaključeno da je optuženi sposoban za sudjelovanje na sudskim raspravama. No, ni potom se nije pojavljivao na sudu.

Ivor I. inače je zaposlen u Europskom parlamentu i otamo su ga ispričali za nedolazak na sudsku raspravu 16. veljače, jer je navodno bio bolestan. No, ni tada nije dostavio liječničke potvrde koje bi to dokazale. U Zagrebu je prijavljen na adresi na kojoj ne boravi od veljače 2019. godine, a u Belgiji živi na adresi koja MUP-u nije poznata pa je stoga zatraženo raspisivanje Europskog uhidbenog naloga. Svojedobno je bio član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije.

OVO JE MONSTRUM IZ ZAGREBA KOJI JE SILOVAO SVOJA DVA PSA: Sjedio je u Vijeću za ekumenizam HBK-a

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr