Zagrepčani preživjeli pad s 11 metara visine!

Dvojica radnika zagrebačke tvrtke, u dobi od 62 i 48 godina, imala su nevjerojatnu sreću jer su preživjeli pad s visine od 11 metara. Nesreća na radu dogodila se dok su radili na sanaciji dimovodnog kanala, u četvrtak u Cementari u Našicama.

Radnici su oko 13.10 sati čistili tzv. šamot zračnim pištoljima. U jednom trenu veći komad šamota odlomio se i pao na radnike.

“Pri tome je došlo do pada i klizanja nesretnih radnika s visine oko 11 metara. Ozlijeđenim Zagrepčanima u dobi od 62 i 48 godina pomoć je pružena u našičkoj bolnici. Stariji radnik zadobio je teške, a mlađi lakše ozljede, te su zadržani na liječenju”, potvrdio je Marko Ćaleta, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Lani na radnom mjestu poginulo 25 osoba

Očevid na mjestu nesreće na radu obavio je inspektor zaštite na radu uz pomoć našičkih policajaca, piše Glas Slavonije.

Tijekom prošle godine, prema podacima i službenoj statistici MUP-a, u Hrvatskoj se dogodilo 849 nesreća na radu, pri čemu je poginulo 25 osoba. Još 330 osoba ozlijeđeno je teže i 400 lakše. Godnu dana prije, tijekom 2010. godine u Hrvatskoj su se dogodile 824 nesreće na radu pri kojima je 21 osoba poginula, 355 ih je ozlijeđeno teže i 390 lakše.

Povratak na Net.hr