banner

SPASILA GA JE

ZAGREBAČKI AUTOMEHANIČAR SLAVI NOVO ROĐENJE: Sletio u provaliju na Sljemenu; ‘Sreća da je djevojka bila s njim’

Obitelj i prijatelji teško ozlijeđenog Roberta R. govore kako bi svatko po slikama s mjesta nesreće zaključio da je nemoguće preživjeti takvo što

Svoj 40. rođendan, ili bolje rečeno novo rođenje, danas će u KBC-u Zagreb proslaviti automehaničar Robert R. On je, naime, jučer usred noći sletio sa Sljemenske ceste u provaliju, vozeći od tornja prema gradu. S njim je u 19 godina starom Seatu bila i njegova djevojka koja je bila dovoljno pribrana da unatoč mrklom mraku i svojim ozljedama pronađe mobitel i pozove spasioce.

VOŽNJA SLJEMENSKOM CESTOM ZA ZAGREBAČKI PAR PRETVORILA SE U DRAMU: Autom sletjeli u provaliju duboku više od 30 metara

Tri slomljena kralješka

Za to vrijeme je Robert ležao sklupčan ispod otvorenih vrata prevrnutog auta, a nakon jednosatnog izvlačenja u kojem su sudjelovali vatrogasci i pripadnici HGSS-a, prevezen je u bolnicu, gdje su mu utvrđeni prijelomi tri kralješka te oguljotine po glavi i tijelu.

“Spuštanje i spašavanje uz pomoć užadi, pritom koristeći tehnike spašavanja iz dubina i s visina, bilo je vrlo komplicirano i kompleksno zbog dubine od 30-ak metara. Spašavanje je obavljeno uz pomoć dvije daske za imobilizaciju, prsluka i dvoja nosila te smo unesrećene izvukli preko kranskog vitla s vatrogasnog vozila”, opisali su akciju pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

“Što reći? Šokirani smo. Čekamo policijsko izvješće da vidimo što je bilo. Brat je u teškom stanju, ali bit će dobro. Čekamo da nam iz bolnice jave posljednje informacije i kakve će biti posljedice”, rekao je za Jutarnji list brat ozlijeđenog Roberta.

‘Ima puno odvoženih kilometara’

Njegovi prijatelji u nevjerici prepričavaju detalje slijetanja, svjesni da ljudi pogibaju i u puno lakšim nesrećama.

“Iako 13. svibnja Robi ima rođendan, slobodno može reći da slavi novo rođenje i da mu je rođendan došao dan ranije! Kad smo vidjeli fotografije u medijima nakon što smo doznali da je imao nesreću, svaki laik bi rekao da je nemoguće da su preživjeli kotrljanje u tom starom autu. Robi dobro poznaje sljemensku cestu, a i borda kad ima snijega. Oprezan je vozač i ima, kako se ono kaže, puno odvoženih kilometara u nogama. Po zanimanju je automehaničar, tim autom inače đira po gradu i sreća da je s njim u autu bila djevojka jer tko zna bi li ga ikad našli da je sletio sam”, potvrdio je Robertov prijatelj i dodao da mu je njegova djevojka rekla kako su nesreći kumovali brzina i alkohol.

Policija je očevidom utvrdila kako je Robert zaista prebrzo vozio, a je li točno da je bio alkoholiziran, pokazat će analiza krvi.

Povratak na Net.hr