'ZVIJER' OD 5,5 METARA

ZAGREBAČKA POLICIJA OBJAVILA DETALJE UHIĆENJA TIJEKOM KOJEG SU ZAPLIJENILI PITONA: ‘Naši policajci bili su u opasnosti…’

Direktor zagrebačkog ZOO vrta Damir Skok sinoć je objavio da vlasnik zmiju može preuzeti kad ga puste na slobodu

Zagrebačka policija objavila je detalje sinoćnjeg uhićenja prilikom kojeg su morali zbrinuti burmanskog pitona dugog 5,5 metara i teškog 50 kilograma. Kako su danas izvijestili, završeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se, naime, da je na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao i prepakiravao u stanu u Zagrebu na području Jaruna te je tako pripremljenu marihuanu dalje preprodavao.

Pretragom stana na Jarunu policijski su službenici pronašli 25 zasađenih stabljika marihuane visine između 10 i 130 cm, ali i životinju koja je predstavljala potencijalnu opasnost za policijske službenike, zbog čega su zaposlenici službe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta Grada Zagreba iz stana su izuzeli zmiju te preuzeli brigu o njenom zbrinjavanju.

JEDAN ZAGREPČANIN SE MOŽE POHVALITI PITONOM: Zvijer od 5,5 metara smjestili u ZOO, a njenog vlasnika iza rešetaka

Može po njega kad ga puste

Direktor zagrebačkog ZOO vrta Damir Skok sinoć je objavio da vlasnik zmiju može preuzeti kad ga puste na slobodu:

“Pogledajte našeg novog pitončića. Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer! Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom.”

“Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od metra kraći od markantnog gosta. Utvrdili smo da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok ne dobijemo od nadležnih institucija nove upute o njegovu daljnjem smještaju “, napisao je direktor ZOO-a.

 

Povratak na Net.hr