banner

RACIJA U KAFIĆIMA

NOĆNE RACIJE U ZAGREBU: Uhićen vlasnik jednog kuba, privedeni i neki gosti, nađena im droga

Vlasnik ugostiteljskog objekta u Maksimiru tijekom policijske racije oglušio se na zapovijedi policijskih službenika te je uz primjeni sile uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Širenje i prenošenje zarazne bolesti’

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u noćnim satima s petka na subotu, u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli racije u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, Dubrave i Velike Gorice.

Prema priopćenju PU zagrebačke, tijekom provođenja akcije u ugostiteljskom objektu na Maksimirskoj cesti oko ponoći je zatečeno, legitimirano i provjereno ukupno 14 osoba. U službene prostorije dovedeno je šest osoba i to zbog posjedovanja manje količine različitih opojnih droga te zbog prekršaja po Zakonu o osobnoj iskaznici.

OVO SU MJERE KOJE SU UPRAVO STUPILE NA SNAGU: Barem do 21. prosinca živjet ćemo po novim pravilima

Priveden jer se oglušio o zapovijedi policije

Inspektori Civilne zaštite utvrdili su nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera civilne zaštite prekoračenjem radnog vremena, neisticanjem uputa o dozvoljenom broju osoba u tom objektu te nepostojanja propisanog razmaka između stolova i stolica. U službene prostorije doveden je i 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta u sklopu kojeg posluje navedeni klub.

On se, prema priopćenju policije, tijekom postupanja oglušio na zapovijedi policijskih službenika te su nad njim uporabljena sredstva prisile. Uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

CAPAK OTKRIO KOLIKE ĆE BITI KAZNE ZA ONE KOJI NE NOSE MASKE: Ako ste mislili da će to biti par stotina kuna, gadno se pogriješili

Racije na području Dubrave i Velike Gorice

Na području Dubrave provedene su tri racije, dvije u ugostiteljskim objektima te jedna na otvorenom prostoru, kojom prilikom je obuhvaćeno 46 osoba te je utvrđeno kako su se svi zatečeni pridržavali mjera Odluka Stožera Civilne zaštite. U jednom ugostiteljskom objektu utvrđen je prekršaj iz čl. 8 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (kockanje).

Također, i na području Velike Gorice provedene su racije u 5 ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru čime je obuhvaćeno 105 osoba. U četiri ugostiteljska objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena, sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti iz čl. 9a protivno Odlukama Stožera civilne zaštite, a u drugom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom ugostiteljskom objektu.

U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu), a za što su osobama izdana upozorenja.

ZADNJI POSJET KAFIĆIMA PRIJE ZATVARANJA: Ugostitelji negoduju, a gosti? ‘Idemo piti u šumu, kao partizani!’

Povratak na Net.hr