VRLO ČUDNA PRIČA

ZAGONETNI SLUČAJ IZ PULE: Policija još nema dokaza da je pored kontejnera ostavljena beba

Puljane je u utorak prenerazila priča objavljena na društvenim mrežama, a prema kojoj je netko nepoznat u naselju Stoja na velikoj hladnoći ostavio bebu umotanu u dekicu pokraj kotejnera.

Navodno je sve to vidjela jedna mlada i trudna Puljanka koja je željela ostati anonimna. Na ovu je dojavu reagirala i policija pokrenuvši istragu. No, kako piše istarski portal Regional Express, zasad nema dokaza da se spomenuti slučaj doista dogodio.

Policija nije našla nikakav dokaz

“S obzirom na pojačani interes medija i građana, obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave istarske dovršili provođenje izvida u svezi natpisa na društvenim mrežama da je 10. siječnja, na području Pule, kod kontejnera za smeće, pronađena napuštena beba. Provedenim izvidima nije utvrđena istinitost tih navoda, odnosno nije utvrđeno da je netko ostavio bebu kod kontejnera”, stoji u priopćenju Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Dodaje se da će policija dostaviti izvješće o tome nadležnom državnom odvjetništvu.

Kruže dvije verzije iste priče

Puljanka koja je navodno vidjela bebu ostavljenu pored kontejnera kazala je da djetešce nije imalo više od četiri mjeseca, a da mu je plač bio sličan mački koja zavija.

“Išla sam u ljekarnu po lijek kada sam čula neko zavijanje ali nisam obraćala pažnju. Izlazila sam iz ljekarne a jedna žena je bila ispred mene, te smo pored kante ugledale bebu. Bila je zamotana u crvenu dekicu i imala je crne hlačice na sebi. Bila je ostavljena pored kontejnera. Kanta za smeće se nalazi malo dalje od ljekarne, a u tom trenutku nije bilo nikoga osim nas. Kada smo je ugledale, beba je prestala plakati. Ostala sam šokirana da po toj hladnoći netko može ostaviti dijete kraj kante. Žena me pitala znam li čije je dijete, na što sam odgovorila da ne znam. Potom je kazala da će ju odvesti na Hitnu i da ništa ne brinem, iako sam odmah htjela zvati policiju. Odgovorila mi je da će sve ona poduzeti i da će dijete biti zbrinuto. Otišla je, a ja sam u šoku otišla kući. Sve se to dogodilo u samo desetak minuta”, glasila je njezina priča za koju policija ni nakon provedene istrage nije utvrdila dokaze.

Pojavila se i druga verzija priče, koja navodi kako je pijani mladić ostavio dijete ispred kante dok žena nije bila kod kuće, a ona je kada je stigla i doznala što je učinio, išla potražiti bebu.

 

Povratak na Net.hr