PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

ZADRANIN KRIVOTVORIO NOVČANICE OD 200 KUNA: Kupio mobitel i duhanske proizvode

Kod 48-godišnjaka je pronađeno još nekoliko desetaka izrađenih krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna, oprema za izradu novčanica, kao i kupljeni mobitel

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje novca i prijevaru.

Naime, sumnjiči ga se da se putem oglasa na oglasniku javio za kupnju mobitela od 22-godišnjaka, temeljem kojeg je dogovorena prodaja/kupnja mobitela te se 19.prosinca u Zadru susreo s vlasnikom, da bi prilikom kupnje mobitela vlasniku isplatio 3.000,00 kuna, u apoenima od po 200 kuna, za koje je vlasnik naknadno uočio da se radi o krivotvorenim novčanicama, izvijestila je PU Zadarska.

USVOJEN NACIONALNI PLAN ZAMJENE HRVATSKE KUNE EUROM: Planirani datum ulaska u eurozonu je 1. siječnja 2023. godine

Krivotvorene novčanice i oprema za izradu

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 48-godišnjaka je pronađeno još nekoliko desetaka izrađenih krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 kuna, oprema za izradu novčanica, kao i kupljeni mobitel. Novčanice i mobitel su mu oduzeti. Također se sumnjiči da je u subotu, 19. prosinca, u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, u trgovini stavio u opticaj jednu krivotvorenu novčanicu u apoenu od 200 kuna, kojom je kupio duhanske proizvode.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca i prijevara predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Povratak na Net.hr