36 SLUČAJEVA U 7 DANA

ZABRINJAVAJUĆE: Na riječkom području ljudi samoizolaciju krše kao ludi – pljačkaju kioske, dolaze na policiju, prelaze granicu…

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana

Najveći broj prekršitelja zatečeno je prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, no, u kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su i četiri kosovska državljana, starosti od 26 do 36 godina, na području Opatije, javlja PU primorsko-goranska.

Oni su, naime, unatoč im određenoj mjeri samoizolacije na području Osječko-baranjske županije došli u Opatiju i višekratno odlazili obavljati građevinske poslove na gradilište.

SISAČKA POLICIJA KAZNENO PRIJAVILA 54-GODIŠNJAKA: Prijetio, kršio samoizolaciju te skrivao oružje i eksploziv

Osoba koja je trebala biti u samoizolaciji opljačkala kiosk

U Opatiji je evidentiran u kršenju mjere i hrvatski državljanin koji je pri tome počinio i kazneno djelo krađe otuđivši iz kioska nekoliko artikala zbog čega je nad njime provedeno kriminalističkog istraživanje.

Po završetku istog je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a zbog kaznenog djela krađe je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

ZARAŽENI ČOVJEK IZ OTOČCA PREKRŠIO IZOLACIJU I USPUT POSJETIO RODITELJE: Odgovarat će za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Trebali biti u samoizolaciji, a došli na policiju

Osim spomenutih osoba, u prostorijama ove Policijske uprave zatečeno je troje hrvatskih državljana, starosti 25, 31 i 67 godina, koji su s određenom mjerom samoizolacije pristupili u šalter salu upravnih poslova, zatim je u prometu na području Kantride u Rijeci zaustavljen 37-godišnji hrvatski državljanin koji je kršio mjeru samoizolacije, dok je na Krku zatečen 33-godišnji hrvatski državljanin na benzinskoj postaji pri kupovini benzina koji kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi, a 33-godišnjaku na Krku i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr