NERAZRIJEŠEN SLUČAJ

ZA BOMBE KOJE SU EKSPLODIRALE U ZAGREBU OPTUŽILI KRIVOG ČOVJEKA: Još uvijek se ne zna tko stoji iza dviju eksplozija

Nakon pravomoćne oslobađajuće presude glavnom osumnjičenom, i dalje se ne zna tko je aktivirao dvije bombe u Zagrebu 2013.

Tko je u siječnju 2013. najprije na željezničkoj pruzi u Susedgradu, a zatim i na autobusnoj stanici u Aleji Bologne postavio i detonirao dvije eksplozivne naprave i dalje je nepoznato.

Policija i Državno odvjetništvo za to su optužili paraglidera Vojislava Blaževića (57), no njegova oslobađajuća presuda prije nekoliko dana postala je pravomoćna, piše Jutarnji list.

Prva od postavljenih bombi eksplodirala je 9. siječnja 2013. kada je na nju naletio teretni vlak na pruzi Zagreb – Varaždin. Druga je, pak, eksplodirala sljedeći dan na autobusnom kolodvoru u Stenjevcu i pritom je bio ozlijeđen i sam Blažević.

Upravo okolnosti pod kojima je Blažević ranjen navele su policiju da posumnja na njega kao počinitelja, a što će se tijekom postupka pokazati krivo. Naime, prema izjavama nekih od svjedoka koji su se te večeri slučajno zatekli na stajalištu, ispalo je da je Blažević bio osoba koja je postavila napravu, a zatim je u eksploziji sam ozlijeđen. Drugi su svjedoci, pak, naveli kako ih je Blažević upozorio na napravu tjerajući ih, nakon što ju je sam primijetio.

U međuvremenu je otkriveno i da je Blažević zvao i Područni ured za zaštitu i spašavanje kako bi upozorio na bombu, a snimka njegova poziva dežurnom centru na raspravi je preslušana kao dokaz. Na kraju sud nije povjerovao svjedocima tužiteljstva, a prije svega vozaču autobusa D. D. koji je tvrdio da je vidio kako Blažević stavlja bombu pokraj koša za smeće jer prema mišljenju suda to sa svoga mjesta nije mogao vidjeti. Blažević je tijekom postupka tvrdio da nije kriv, a na to je upozoravao i štrajkajući glađu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr