U tijeku velika policijska akcija: Brišu sve lažno prijavljene

U Vrgorskoj krajini u tijeku je velika policijska akcija brisanja svih lažno prijavljenih građana na adresama prijavljenog trajnog boravišta.

21.2.2013.
16:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Informacija je za Danas.hr potvrđena od strane PU splitsko-dalmatinske u kojoj se pozivaju na članak 12. Zakona o prebivalištu kojim je normirano da će "policijska uprava na čijem području osoba ima prijavljeno prebivalište po službenoj dužnosti donijeti rješenje o odjavi prebivališta osobe ako se terenskom provjerom utvrdi da osoba stvarno ne živi na prijavljenoj adresi ili o tome bude obaviještena od strane tijela javne vlasti te drugih pravnih ili fizičkih osoba".

Ta zakonska obaveza vrijedi, ističu, za sva tijela javne vlasti koja u provođenju nekih postupaka dođu do saznanja da osoba ne živi na adresi prijavljenog prebivališta, a koja su zatim dužna o tome izvijestiti policijsku upravu.

'Čistka' na čitavom području PU splitsko-dalmatinske

Ovakve provjere, kažu nam, obavljaju se i na drugim postajnim područjima drugih policijskih postaja ove uprave, ne samo na vrgoračkom području.

Iz PU splitsko dalmatinske nisu nam znali kazati koliko je policajaca trenutno na terenu. "Vjerojatno svi djelomično imaju obavezu raditi na tome. Još jednom ponavljam, to je nešto što ćemo mi provoditi i na drugim postajnim područjima jer je to naša zakonska obaveza", rečeno nam je.

Brišu građane koji stvarno ne stanuju na prijavljenoj adresi

Na blogu vrgorac.blog.hr stoji kako je akcija počela još jučer kada je na teren poslano nekoliko policijskih grupa koje provjeravaju stanje i brišu sve građane za koje utvrde da stvarno ne stanuju na prijavljenim adresama.

Prema informacijama s bloga, policija je jučer vršila brisanje fiktivno prijavljenih u Vrgorcu, Dusini, Kljenku, Kokorićima, Draževitićima i nekim drugim naseljima, a priča se kako će se u sljedećih desetak dana proći kroz sve mjesne odbore grada Vrgorca i da će biti izbrisani svi za koje se na licu mjesta utvrdi da stvarno ne žive na adresi prijave. Dajte svoju ocjenu onoga što ste pročitali, iznesite koje vas poteškoće muče, što biste najradije promijenili u svom gradu, a na što ste ponosni. Na adresu djelujlokalno@portal.net.hr šaljite nam svoje priče, a mi ćemo potražiti odgovore na vaša pitanja i tražiti očitovanje nadležnih.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Pandora Aroma Difuzer za raspršivanje eteričnih ulja
458kn539kn
Raspršuje vaša omiljena eterična ulja te mijenja boju.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali