VOZAČ KOJI JE IZAZVAO KRŠ I LOM U DUBRAVI PUŠTEN NA SLOBODU: Za jedno kazneno djelo ipak neće odgovarati

Iako ga je policija kazneno prijavila za obijesnu vožnju i izazivanje prometne nezgode u cestovnom prometu, prvo kazneno djelo je otpalo pa će kazneno odgovarati samo za izazivanje prometne nezgode

Boško Dimitrijević, 67-godišnjak koji u ponedjeljak oko 14.30 sati vozeći Audi i bježeći s mjesta prethodno izazvanog sudara velikom  brzinom naletio i doslovce pomeo osam parkiranih automobila na Aveniji Dubrava u Zagrebu, pušten je na slobodu nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu.

Jutarnji list piše, pak, kako su Dimitrijeviću određene mjere opreza – oduzete su mu putovnica i vozačka dozvola te zabranjeno napuštanje mjesta boravišta.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE NESREĆE U DUBRAVI: Bježao je s mjesta nesreće koju je prethodno uzrokovao pa skršio sve pred sobom

Neće odgovarati za obijesnu vožnju

Iako ga je policija kazneno prijavila za obijesnu vožnju i izazivanje prometne nezgode u cestovnom prometu, prvo kazneno djelo je otpalo pa će kazneno odgovarati samo za izazivanje prometne nezgode u kojoj nastala materijalna šteta iznosi oko 600.000 kuna. Za to je kazneno djelo zakonom previđena zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Vlasnici oštećenih vozila su, piše Jutarnji list, zbog nepropisnog parkiranja na licu mjesta platili kaznu u iznosu od po 150 kuna, što im u konačnici može umanjiti odštetu za određeni postotak.

SVJEDOK NESREĆE U DUBRAVI: ‘Bilo je kao potres. Vidio sam čovjeka da leži u autu, ljudi su ga izvlačili…’

snimka trenutka naleta Audija na parkirana vozila na Aveniji FDubrava (foto: PIXSELL)Foto: PIXSELL

Pješaka spasio nepropisno parkirani automobil

Vozaču se tereti da je vozeći Audi A5 Maksimirskom cestom dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom ulicom neporpezno se zabio u stražnji dio Mini Coopera i zatim pobjegao s mjesta nezgode. Vozeći znatno više od dopuštenih 50 kilometara na sat, u Aveniji Dubrava kod kućnog broja 32 izgubio je nadzor nad Audijem te sletio na nogostup bočno udarivši u dva parkirana automobila. Potom je nekontrolirano nastavio kretanje Audijem te udario u BMW koji je od siline naleta odbačen na 67-godišnjeg pješaka na nogostupu. Pješaka je od teže nesreće spasio nepropisno parkirani automobil. Audi je zatim nastavio strugati o još četiri parkirana automobila, prevrnuo se na krov te zaustavio na tramvajskim tračnicama. Dijelovi vozila koji su pritom odletjeli oštetili su još dva vozila.

Vozač je zaradio lakše ozljede, a utvrđeno je da u krvi nije imao alkohola. Vozilo mu je privremeno oduzeto radi vještačenja i utvrđivanja okolnosti nesreće.

TKO JE ZAPRAVO VOZAČ KOJI JE SKRIVIO UŽAS U DUBRAVI? Za Boška sada tvrde da se zove – Tomislav, a uzeo je i ženino prezime…

Povratak na Net.hr