TRAGEDIJA NA ODMORIŠTU

VOZAČ KAMIONA SMRTI IZ NOVSKE DOBIO OPTUŽNICU: Pregazio dvije djevojčice i dvije žene zbog umora i Normabela?

U optužnici stoji kako je vozač pod utjecajem lijekova prekoračio brzinu pri ulasku na odmorište za 49 kilometara na sat te je izgubio nadzor nad kamionom

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podignulo je optužnicu protiv 60-godišnjeg vozača koji je 7. lipnja na odmorištu autoceste A3 kod Novske kamionom naletio na skupinu ljudi te pritom ubio dvije djevojčice, dok je treća žrtva kasnije preminula u bolnici. Predloženo je i da mu se produlji boravak u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

PROMETNI VJEŠTAK O NESREĆI NA ODMORIŠTU AUTOCESTE KOD NOVSKE: Kamion je bio ispravan, ali kočnice prikolice nisu

Razbio i dva automobila

U optužnici stoji da je vozač u trenutku nesreće bio umoran i pod utjecajem Normabela te da nije usporio svoj tegljač s poluprikolicom na propisanih 40 kilometara na sat, već je nastavio voziti brzinom od 89 kilometara na sat. Prije ulaska na odmorište okrznuo je retrovizor ophodarskog vozila Hrvatskih autocesta, koje se u posljednji trenutak izmaknulo, izbjegavši direktan nalet.

No, nalet nisu mogle izbjeći četiri pješakinje, na koje je kamion naletio nakon što je udario u rubnjak i prešao preko prometnog otoka. Dvije pješakinje je odbacio u stranu, dok su dvije pregažene. U tom naletu su, prema optužnici, razbijena i dva vozila netom prije slijetanja s prilaza na zelenu površinu.

MUP-OV VJEŠTAK ZAVRŠIO VJEŠTAČENJE STRAVIČNE NESREĆE NA ODMORIŠTU: Vozač kamiona naletio je na djevojčice sa 76 km na sat; Mogao je to spriječiti

Može dobiti pet godina zatvora

Četvrta pješakinja je u nesreći zadobila teške ozljede, a zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom vozaču prijeti do pet godina zatvora, javlja Index.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr