Analiza pokazala

PIJANI VOZAČ IMAO VIŠE ALKOHOLA U KRVI NEGO ŠTO SE DOSAD MISLILO: ‘Prijateljica mi je umrla pred očima, totalno sam shrvana’

Nikola Kovačević (26), vozač iz Sesveta koji je mrtav pijan Audijem A3 pokosio pješake na Kvaternikovom trgu bio je pijaniji nego što se to isprva mislilo. Analizom krvi utvrđeno je da je Kovačević imao 2,16 promila alkohola, a ne 1,96 kako se pisalo prvih dana nakon nesreće, piše Jutarnji.

Kovačeviću je istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a osumnjičen je za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom i nepružanje pomoći žrtvama.

DUBROVNIK ZAVIJEN U CRNO: ‘Ljilja i Aco bili su nerazdvojni, i u smrt su otišli zajedno’

“Vozač je u teškom stanju”

Kovačević je svojom bahatom i alkoholiziranom vožnjom pokupio pješake u centru grada. Na mjestu je poginula Dubrovkinja Ljiljana Kusalović (61) a njen suprug Aleksandar (67) umro je u srijedu u bolnici. Vijest o njegovoj smrti Kovačevića je sustigla tijekom ispitivanja na sudu.

Kovačevića brani odvjetnik Tihomir Mišić koji tvrdi da se mladi vozač nalazi u teškom psihičkom stanju.

VOZAČ UBOJICA NA SUD DOVEDEN U LISICAMA: Njegovo lice nije odavalo baš nikakve emocije…

“Ni sama ne znam kako sam preživjela”

Obitelj tog prodavatelja polica osiguranja i nekad perspektivnog nogometaša je od ponedjeljka navečer, kad su doznali za tragediju, u šoku. Baš kao što su u šoku i svjedoci divlje vožnje koji su preživjeli nalet – srednjoškolka Paola P. (15) Mara S. (66):

“Nemam snage ni za što. Totalno sam shrvana i od boli koju proživljavam i od neopisive tuge. Pa prijateljica mi je umrla pred očima. Ljiljana i Aleksandar su mi prijatelji iz fakultetskih dana. Bili smo tu večer zajedno. Ciljano su došli u Zagreb. Nazvala me Ljiljanina obitelj. Sestra joj živi u Dubrovniku. Kako sam ja? Sva sam natučena. Bol u grudima od udarca je neopisiva. Jedva dišem, nakljukana sam tabletama, no i dalje sve boli. Proživljavam najteže trenutke svog života. Ni sama ne znam kako smo mi ostali preživjeli”, kazala je Mara S. za Jutarnji.

AUTOM PREGAZIO DVOJE LJUDI: Otkrivamo kakva zatvorska kazna prijeti pijanom vozaču ubojici

Četiri puta uhvaćen pijan za volanom

Kovačeviću pijane vožnje nisu nepoznate. U listopadu 2013. uhvaćen je za volanom s više od 1,5 promila alkohola. Tada ga je prekršajni sud kaznio s 2000 kuna i to nakon godinu dana postupka. Oduzeta mu je i vozačka na dva mjeseca.

Od ukupno šest prekršaja koje je policija zabilježila, četiri su vezana uz alkohol a dvije za prekoračene brzine.

U nogometnom miljeu bio je poznat kao perspektivni nogometaš no i da ima problem s alkoholom i drogom.

HOROR KAKAV SE U ZAGREBU NE PAMTI: Pijanom divljaku već su četiri puta oduzimali vozačku!

Takvima treba oduzeti automobil

Prometni stručnjak Željko Marušić kaže:

“Slučaj u Maksimirskoj mogli bismo usporediti kao da netko uzme nož i njime počne vitlati. Policija bi mu ga sigurno oduzela. Postoji zakonska mogućnost oduzimanja sredstva prekršaja i mislim da bi je konačno trebalo početi primjenjivati. Kad bi takvim prekršiteljima oduzeli auto, sigurno bi postigli svrhu. Osim policije, svoju ulogu ima i pravosuđe koje mora odgovarajuće sankcionirati ovakve prekršitelje – zaključio je Marušić.

MINISTAR PRAVOSUĐA O STRAVIČNOJ NESREĆI: ‘U prometu smo u 15 godina izgubili ljudi kao u nekom ratu’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr