OTVORIO USPRKOS ZABRANI

VLASNIK TERETANE NA TREŠNJEVCI IDE U PRITVOR; Policija otkrila zašto ga sve sumnjiči: ‘Zatekli smo četiri osobe koje su vježbale…’

51-godišnji vlasnik teretane priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti

Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci koji je jutros otvorio teretanu iako je na snazi zabrana rada zbog epidemije, bit će prijavljen za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti. “Danas oko 7.45 sati u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH”, javlja PU zagrebačka.

Policija tvrdi da su na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečeni 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. “Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu”, pišu.

“U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku”, ističe policija.

VLASNIK KOJI JE OTVORIO TERETANU OSTAT ĆE 30 DANA U PRITVORU? Glas poduzetnika ga podržao, nude mu pravnu pomoć

POLICIJA RAZGOVARALA I S KĆERI VLASNIKA TERETANE: ‘Nemojte to raditi, vaš će otac ionako dovoljno ispaštati’

BOŽINOVIĆ O POBUNI KAFIĆA I TERETANA: ‘Epidemija traje i ne možemo odustati od mjera’; Najavio i kad su moguća određena popuštanja

Prosvjed najavio na Facebooku

Klarića očekuje i ispitivanje u državnom odvjetništvu koje za njega može zatražiti i određivanje istražnog zatvora o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera stožera na terenu su bili pripadnici zagrebačke policije u suradnji s područnim uredom Ravnateljstva civilne zaštite.

Klarić je još ranije na svom Facebook profilu najavio da će u ponedjeljak otvoriti teretanu jer više nikome ne vjeruje te smatra da je lockdown bio nepotreban i nije imao efekta.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je vezano za taj incident da će policija i inspektori Civilne zaštite i Državnog inspektorata, koji idu zajednički u ophodnje, provoditi zakon.

Taj slučaj je predmet kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku, rekao je i dodao kako postoje situacije u kojima se mora pribjeći sankcioniranju ponašanja koja su rizična za širenje zaraze. “Prepustimo to institucijama”, rekao je Božinović.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr