DRAMA U PULI

[VIDEO] BURA RUŠI SVE PRED SOBOM: Orkanski vjetar odvalio platformu u Uljaniku, ona spljoštila i potopila brodicu

Olujna bura od ranih jutarnjih sati uzrokuje probleme diljem zemlje, a posebno je dramatično danas u brodogradilištu Uljanik u Puli, gdje je olujna bura odvojila platformu privezanu u brodogradilištu.

U jednom od jačih naleta bure otkačila se platforma privezana u brodogradilištu. Očevici su ispričali kako su popucali konopi na platformi koja je nošena burom zaplovila na južnu stranu zaljeva, točnije na mol Luke Pula.

U naletu platforme stradalo je i jedno plovilo, dok je mol unutar luke ozbiljno oštećen. Prije nego što je bura udarila, interventne ekipe Uljanika pokušale su s remorkerom udaljiti plovila i izbjeći materijalnu štetu, no to im ipak nije uspjelo.

Od siline sraza s platformom brodica koja je bila na vezu u Luci Pula doslovno je spljoštena, a kasnije i potopljena, javlja Regional Express.

‘Danas, 13. studenoga 2017., tijekom jutarnjih sati uslijed orkanskih naleta bure popucali su privezi na gradnji 520 te se brod približio i u konačnici udario u jedno veće plovilo i sam mol unutar luke Pula. Brod je zaustavljen i osiguran, radnici i posada iskrcani te se radi na utvrđenju stanja i okolnosti.

S obzirom na udare bure i visinu nogu platforme, materijalna šteta je ozbiljna, no manja od one kakva je mogla biti s obzirom na jačinu naleta bure.

Uslijed izrazito jakih naleta bure, srušila se i mala montažna hala na navozu 2 na Otoku. Sve interventne službe Uljanika reagirale su pravovremeno u oba incidenta te nema ozlijeđenih. O daljnjim zbivanjima izvještavat ćemo vas tijekom dana’, priopćio je Uljanik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr