PRIJETI MU ZATVOR

‘VI STE KRIMINALCI!’: Lički bloger tajno snimao suce, policajce, političare…

Poznati lički bloger Miro Matijević zaradio je kaznenu prijavu zbog nezakonitog snimanja i prisluškivanja brojnih osoba iz javnog života.

Naime, punih godinu dana snimao je svoje razgovore s policijskim službenicima, državnim odvjetnicima, sucima i osobama iz javnog društveno-političkog života. Nije se radilo o javnim istupima, nego o riječima koje nisu trebale završiti u javnosti.

Snimke objavljivao na YouTubeu

No, unatoč tome Matijević je na svom blogu objavljivao detalje tih razgovora, a među ostalim objavio je i snimku svog ispitivanja u sjedištu Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću.


Upravo ta snimka odnosi se na ispitivanje zbog već ranije podnijete prijave za neovlašteno snimanje dvojice policajaca koje je zatekao u stanici za tehnički pregled.

Prijavili ga suci, policajci, državni odvjetnici…

No, među onima koje je Matijević snimio bili su mnogi iz javnog, političkog i pravosudnog života na području Ličko-senjske županije, od kojih su ga mnogi odlučili i prijaviti.

Na osnovi tih prijava Policijska uprava ličko-senjska i pokrenula je novi postupak protiv Matijevića. Ovaj put obuhvaćeni su svi razgovori što ih je tajno snimao od 7. svibnja 2013. do 15. travnja 2014. godine.

Borba protiv kriminala

Matijević, koji je član Hrvatskog novinarskog društva, na svom je blogu do sada mahom objavljivao tekstove usmjerene protiv, kako on tvrdi, policijsko-pravosudne hobotnice bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića u Lici. U svojim objavama lokalnu policiju često naziva milicijom, a i aktualnog ministra untuarnjih poslova Vlahu Orepića proziva što ličke probleme ignorira. Uvjerava javnost da su u Gospiću i okolici najugroženiji pošteni policajci.

Sredinom prosinca čak se pojavila informacija da je Matijević misteriozno nestao i to nedugo nakon što je pisao o novim sumnjama u kriminal u policiji. Istina je, međutim, da je Matijević tada bio uhićen jer je u svom računalu imao dječju pornografiju.

TUŽIO POZNATOG RIJEČKOG DETEKTIVA ‘Osiguravajuća kuća poslala mi je one svoje pse da me snime’

Kako smo nedavno pisali, ovakvih prijava Državno odvjetništvo zaprimi svake godine više od 50, no ne završe mnoge sa sudskim procesima. Kazneni zakon za neovlašteno snimanje i prisluškivanje predviđa kaznu do tri godine zatvora.

Povratak na Net.hr