BORBA S BUKTINJOM

VELIKI POŽARI U ZADARSKOJ ŽUPANIJI: Zatvorene ceste, puše jaka bura… Pred vatrogascima je teška noć

Serija požara izbila je u subotu navečer na području Zadarske županije. Jaka bura raznosi požar i otežava gašenje vatrogascima, pred kojima je teška noć, javlja lokalni portal 057.info.

Veliki požar buknuo je na Pagu, na području Košljuna, gdje gori nisko raslinje. Iz HAK-a su javili kako je u 22:33 zbog požara zatvorena državna cesta DC106 na otoku Pagu, od vidikovca prema mjestu Košljun.

Zatvorena je i državna cesta DC27 između Karina Donjeg i Benkovca, zbog požara u Benkovačkom selu, na području gdje ima zaostalih eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata. Gori borova šuma, a na terenu je 10 vatrogasnih vozila. Dio vatrogasnih snaga morao se uputiti na područje Sikova u općini Sveti Filip i Jakov. Na požarištima su sve raspoložive snage, a pomažu im i kanaderi.

MORH je ranije danas izvijestio kako su protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, angažirane  na četiri požarišta.

Prvi požar u Bibinjama kod Zadra ugasila su dva Airtractora AT-802, a na druga dva požarišta u Zadarskoj županiji, u Lišanima Ostrovičkim i Lisičiću, požare su gasila dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Povratak na Net.hr