NASTAVAK AKCIJE

VELIKA ZAPLJENA DROGE KOD OPUZENA: U skladištu tvrtke osnivačice Mosta našli više od 70 kg kokaina – bio je u kontejneru banana

Kod Opuzena je policija zajedno s Uskokom zaplijenila preko 70 kilograma kokaina

Nešto više od 70 kilograma kokaina policija je danas zaplijenila na području Opuzena, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi. Riječ je o zajedničkoj akciji policije i Uskoka koji se još nisu oglasili o zaplijeni droge.

Slobodna Dalmacija poslijepodne je objavila da je oko stotinu kilograma kokaina pronađeno u kontejneru banana koji je završio u skladištu jedne tvrtke što se, među ostalim, bavi uvozom banana iz Južne Amerike.

Navodno je riječ o nastavku akcije u kojoj se zbog krijumčarenja više od 146 kilograma kokaina preko luke u Pločama krajem siječnja pod istragom našlo troje hrvatskih i jedan talijanski državljanin, a potom početkom veljače i lučki carinik koji je također bio dio krijumčarskog lanca.

U nedjelju su, kako se doznaje, uhićene još tri osobe, a policija je pretražila više domova i poslovnih prostora.

DUGE CIJEVI U OPUZENSKOJ FIRMI: Policija istražuje tvrtku za uvoz i izvoz voća i povrća Frigo Bonsai

Vlasnica tvrtke osnivačica Mosta

Dubrovački dnevnik piše kako je riječ o tvrtki Frigo Bonsai koju su danas opkolili policajci zbog kriminalističke obrade ove akcije. Frigo Bonsai je tvrtka za uvoz, izvoz, otkup i promet voćem i povrćem. Osim na domaćem tržištu, posluju na europskim tržištima i tržištima Južne Amerike. U sudskom registru stoji kako je riječ o firmi koja je u vlasništvu obitelji Ujdur, a suvlasnica je bivša gradonačelnica Metkovića, osnivačica Mosta, Katarina Ujdur. Kokain je, čini se, sasvim slučajno završio u skladištu tvrtke.

Slobodna Dalmacija ovaj slučaj povezuju s uhićenjima koncem siječnja u Metkoviću. Navodno su dileri drogu iz Luke Ploče morali negdje smjestiti pa je tako kontejner s bananama završio u skladištu firme prije negoli je iz njega uzet kokain.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, riječ je o nastavku akcije u kojoj je koncem siječnja razbijen narkolanac u Metkoviću, kojom prilikom su uhićene četiri osobe dok je petoosumnjičeni državljanin Italije od ranije bio u pritvoru. Tako dolazimo do bilance od gotovo 250 kilograma kokaina, koliko se našlo u “kokainskim pošiljakama” na jugu Hrvatske, te osam osoba udruženih u zločinačku organizaciju.

Povratak na Net.hr