NIJE MU PRVI PUT

VELIKA PRIJEVARA RIJEČANINA: Gostio se u hotelu pa pobjegao i osoblju i policiji. Sad je nadrapao

Riječanin se gostio u hotelu, pa pobjegao ne samo od plaćanja nego i od hrvatske policije. Sada ga čega šest mjeseci zatvora….

Šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, kazna je koju je 46-godišnjem Lučijanu Kancijaniću iz Rijeke izrekao Općinski sud u Puli, zbog toga što je izveo prevaru. Napustio je hotel bez plaćanja računa. Sud je odredio i da mora platiti 3.897 kuna nepodmirenog računa pulskom hotelu Amfiteatar iznos, a i neke troškove sudskog procesa koji se još trebaju točno definirati, prenosi Novi list.

SNIMKA OTKRIVA PREVARU: Turist s obitelji sjeo na sladoled u Rovinju, izvadio vrećicu s insektima i…

Riječanin je u rujnu 2012. unajmio sobu hotelu Amfiteatar na šest dana. Pritom se i bogovski častio buteljama od 350 kuna te drugim uslugama hotela. Kada je došlo vrijeme plaćanja, rekao je da ide na bankomat dignuti novac kako bi podmirio račun.

Čekao ‘brdo eura’!

“No, kako se nije pojavio nekoliko sati, a bila nam je potrebna soba, rekla sam sobarici da iz sobe uzme vrećicu koju je ostavio. Nakon toga je taj gost prošao pored zgrade, a onda su ga dva djelatnika hotela pronašla u parku kod Arene i dovela u hotel, no tada je rekao da nema novaca” rekla je svjedokinja. Drugi djelatnik Amfiteatra u svom je svjedočenju kazao kako mu je u sjećanju da je gost o kojem je riječ istodobno bio prijavljen u još dva hotela. Kada su ga doveli u hotel, došla je i policija, a kolegice iz hotela su rekle da je Kancijanić spominjao da čeka neki novac, nasljedstvo, da je govorio o brdu eura.

Sud je zaključio da je Kancijanić tražio hotelske usluge, iako je unaprijed odlučio da neće podmiriti račun. Pri odmjeravanju kazne sud mu je otegotnim ocijenio da je dosad već osuđivan zbog prevare. Presuda pulskog suda nije pravomoćna, Riječanin ima na nju pravo žalbe. Ako ga policija ulovi – suđenje je održano u odsutnosti optuženog, nedostupnog hrvatskom pravosuđu.

Povratak na Net.hr