ZLATO I NOVAC

VELIKA PLJAČKA U ZAGREBAČKOM NEBODERU: Naoružani razbojnik usred dana ušetao u Eurotower i odnio više od milijun kuna!

Policija još traga za muškarcem koji je jučer ukrao čak 1,1 milijun kuna vrijednu zlatninu i novac iz tvrtke Moro&Kunst koja trguje plemenitim metalima.

U pitanju je investicijsko zlato što se nalazi u pohranjeno u sjedištu tvrtke u Eurotoweru u Ulici Ivana Lučića.

Uperio oružje u zaposlenicu

Iako je zgrada pod osiguranjem, muškarac je uspio doći do prostorija agencije i zaprijetiti 27-godišnjoj službenici vatrenim oružjem.

Suočena s uperenom cijevi pištolja mlada se žena nije uspjela oduprijeti pljačkašu koji ju je očito prisilio da otvori i sef.

Iz njega je pokupio zlatninu i novac i otišao iz zgrade prije nego ga je itko u tom njegovu naumu uspio spriječiti.

Činjenica da je opljačkana poslovnica na 11. katu Eurotowera navodi na zaključak da je ovo razbojništvo bilo dobro planirano.

Pljačkaš nije bio maskiran

Dogodilo se samo dan nakon što su pljačkaši uspjeli više od milijun kuna ukrasti iz kombija zaštitarske tvrtke Mediteran security u spektakularnom oružanom prepadu na Sveticama.

ORUŽANI PREPAD U ZAGREBU: Razbojnici opljačkali zaštitarski kombi pun novca, očevici napada za Net.hr: ‘Imali su puške…’

Budući da kradljivac zlata nije bio maskiran istražitelji imaju njegov djelomičan opis. Riječ je o osobi srednje građe, staroj oko 40 godina.

Osim samog priopćenja o pljački, policija danas nije iznosila nove detalje, no kriminalisti rade na analizi snimaka nadzornih kamera kako bi saznali o kome se radi. Jutarnji list piše kako policija, po svemu sudeći, već ima sliku pljačkaša te sada ostaje samo povezati ju s konkretnim imenom i prezimenom.

U tvrtki Moro&Kunst tijekom današnjeg prijepodneva nitko nam se nije javljao, pa nismo dobili njihovu verziju ovog događaja.

Ta tvrtka osnovana je još 1993. godine, a, prema podacima na službenoj web stranici, od 2005. prodaje investicijsko zlato na području jugoistočne Europe.

NOVI DETALJI ORUŽANE PLJAČKE U ZAGREBU: S plijenom većim od milijun kuna razbojnici pobjegli u ukradenom Mercedesu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr