ZAHVATIO JE RASLINJE I ŠUMU

VATROGASCI SE BORE S VATROM NA BRDU PERUN KOD SPLITA: U pomoć se uključio i kanader

U tijeku je gašenje požara iznad Strožanca, istočno od Splita

Požar koji je danas poslije podne planu na brdu Perun iznad Strožanca, istočno od Splita, gasi više od 20 vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila, a u pomoć se uključio i jedan kanader, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središtu u Splitu.

Na terenu su vatrogasci iz Splita, Žrnovnice i Podstrane i trenutačno je situacija povoljna i ne prijeti kućama i stambenim objektima, rekli su u Vatrogasnom operativnom središtu.

Dodali su kako se očekuje da bi do večernjih sati požar, koji je zahvatio nisko raslinje i borovu šumu, trebao biti stavljen pod kontrolu do večernjih sati.

U međuvremenu je lokaliziran

Vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar koji je u nedjelju popodne buknuo na brdu Perun iznad Strožanca, istočno od Splita, ali će skupina vatrogasca cijelu noć dežurati na požarištu kako bi spriječila da ne dođe do ponovnog rasplamsavanja.

Tijekom cijele noći na požarištu će dežurati 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila, ujutro će se, na temelju procjene stanja na terenu, odlučiti hoće li se požar proglasiti ugašenim, rekli su u nedjelju navečer u Vatrogasnome operativnom središtu u Splitu.

Na brdu Perun iznad Strožanca u nedjelju je opožareno oko šest hektara niskog raslinja i borove šume, ali vatrena stihija nije ugrožavala kuće i  stambene objekte.

Povratak na Net.hr