banner

OPET ISTI TRIK

VARAŽDINKA OSTALA BEZ VIŠE OD 40.000 KUNA: Dva poziva, uvjerljiva priča i lažni policajac ostavili su je bez ičega

Stariju Varaždinku najprije je obmanula lažna bankarica, a potom je lažni policajac došao po novac i nikad ga nije vratio

Varaždinska policija izvijestila je o još jednom, nažalost uspješnom, pokušaju prijevare. Žrtva je ovog puta bila 76-godišnjakinja koja je nasjela na telefonski poziv u kojem joj je nepoznata žena rekla da provodi nadzor nad djelatnikom jedne banke, jer ga sumnjiči da s računa građana “skida” novac.

Uspjela ju je nagovoriti da ode u banku i podigne ušteđevinu. Nakon toga je prevarenu ženu nazvao muškarac koji se predstavio kao policajac te najavio dolazak svog “kolege” u stan, jer se među ispravnim novčanicama nalaze i krivotvorine. Prevarena je žena dala “policajcu” četrdesetak tisuća kuna na “provjeru”, no nikad ih nije dobila natrag.

PONOVNO UHIĆEN SERIJSKI PREVARANT ZBOG MALVERZACIJA S NEKRETNINAMA: Izvukao ženi više od pola milijuna kuna

Korisni savjeti

Policija traga za počiniteljima i ukradenim novcem te savjetuje građane što učiniti u situacijama kada im se obrate nepoznate osobe. “Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ. Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati Vam na uvid; za svaku službenu osobu možete provjeriti njezin dolazak u instituciji ili organizaciji iz koje dolazi. Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom prodaje raznih predmeta po «povoljnim» cijenama (npr. uređaja za masažu, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim pod izlikom bolesti, traženja milostinje i sličnog – jer se time izlažete riziku.

Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama. Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke i slično). Ukoliko je moguće zabilježite registarsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe koristile, te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Odrasli članovi obitelji, koji brinu o starijim osobama, trebali bi ih upozoriti na navedene situacije i savjetovati ih o ponašanju”, savjetuje MUP.

Povratak na Net.hr