'Bio je kao skuhan'

UŽAS U OSIJEKU: Pas uginuo od vrućine nakon što je vlasnik preselio kod cure

Vlasniku stana su isključili struju pa je otišao živjeti kod djevojke. Mješanac terijera i doge zavijao je dok nije uginuo. Našli su ga zaposlenici Vodovoda, pišu 24 sata.

Mrtav je ležao uz ormar u dnevnom boravku. Uginuo je od vrućine koja je za najtoplijih dana u kući prelazila 50 stupnjeva, kazali su djelatnici Veterinarske stanice iz Osijeka.

Intervenirali su nakon poziva susjeda u Paškoj ulici. Vlasnik nesretne životinje je V. G. (28), a navodno je živio od socijalne pomoći. Svi su ga znali kao organizatora neprestanih tuluma u toj kući, koja je inače vlasništvo Grada. Prije više od mjesec dana HEP mu je isključio struju, a on je odselio kod djevojke. No, ostavio je psa u dvorištu.

O mješancu stafordskog terijera i argentinske doge skrbila je cijela ulica, a hranu su mu dobacivali preko ograde. Prije tri tjedna prestalo je njegovo zavijanje. Susjedi su pomislili da se vlasnik vratio po njega.

Početkom tjedna do kuće su došli iz gradskog Vodovoda mijenjati satove za očitanje potrošnje. Nakon što su ušli bili su šokirani. Odmah su pozvali Veterinarsku stanicu, kao i Pestrid, tvrtku koja se bavi deratizacijom, dezinfekcijom i dezinsekcijom. Prema mišljenju djelatnika Veterinarske stanice koji su uklonili strvinu, pas je zbog uvjeta boravka u kući, u kojoj je bilo prevruće, ‘izgledao kao skuhan, uopće nije imao ni dlačice na sebi’.

Vlasnik psa tvrdi da susjedi samo prave scene.

“Sve su izmislili da se dočepaju kuće u kojoj živim. Istina je da je pas uginuo u kući, i to u nazočnosti mene i moje djevojke. No nisam znao gdje s njim i ostavio sam ga. Otišao sam kod djevojke, a poslije nisam imao hrabrosti doći pokupiti njegovo tijelo. Znate, teško je odvojiti se od nekoga s kim ste živjeli 18 godina”, rekao je vlasnik za 24 sata.

Policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.

Povratak na Net.hr