Spašavali ih susjedi

UŽAS KOD ZADRA: Trudnu ženu su iz kuće iznijeli golu, i njezin suprug teško opečen

Policija intenzivno istražuje uzroke požara u obiteljskoj kući u Karinu Gornjem pokraj Obrovca gdje su u utorak ujutro pod još nerazjašnjenim okolnostima teške i po život opasne ozlijede zadobili 26-godišnji Pero Kajtazi i njegova 20-godišnja trudna supruga Antigona.

Prema informacijama iz policije, požar je oko osam sati buknuo u dnevnom boravku, gdje je 20-godišnjakinja u visokom stupnju trudnoće spavala. Vatra je navodno zbog iskrenja električnih instalacija zapalila stolić pored zida, a mlada žena je u kući bila sama jer je njezin suprug u to vrijeme bio na poslu u obiteljskoj pekarnici u Karinu gdje su ga nazvali susjedi kazavši mu da mu se iz kuće širi dim. Nakon što se vratio provalio je u dnevni boravak gdje je supruga već bila bez svijesti, piše portal zadarski.

Izgorjela i spavaćica

“Iznijeli su je iz kuće golu jer joj je spavaćica potpuno izgorjela. Dok se borio sa vatrom Pero nije ni shvatio da je izgorio sve dok mu supruga nije iznesena iz kuće. Tek kada se pogledao, vidio je da mu sa ruku doslovce ispadaju komadi kože. Strahota, nisam cijelu noć oka sklopila. Ne mogu niti zamisliti da je sve na njoj izgorjelo, a ostala su joj još dva mjeseca do porođaja”, ispričala je Ružica Šabanović, djelatnica pekare obitelji Kajtazi dan nakon tragičnog požara.

Spašavali ih susjedi

Kako bi spasio suprugu, 26-godišnjak je uletio u kuću iz koje je sukljao dim, ali se više nije mogao vratiti. S balkona je upomoć zvao susjede koji su brzo dotrčali i donijeli ljestve, kojima su se popeli u dnevni boravak i izvukli trudnu ženu i njezina supruga.

Supružnici su u teškom stanju prevezeni najprije u zadarsku Opću bolnicu, žena helikopterom Hrvatske vojske, da bi tijekom utorka zbog težine ozljeda oboje bili prebačeni u bolnicu u Rijeci. U KBC-u Rijeka su potvrdili su kako je trenutačno stanje bračnog para teško, ali stabilno, piše zadarski.hr.

ROVIŠĆE: Vatrogasci došli gasiti požar, a u kuhinji pronašli mrtvog muškarca

IZGORJELA ČETIRI AUTOMOBILA: Policija objavila što je bio uzrok požara

“NASTAO JE KAOS, LJUDI SU GAZILI JEDNI PREKO DRUGIH”: Stravičan požar izbio na Halloween partyju

 

Povratak na Net.hr