TRAGEDIJA

UTOPILI SE AUSTRIJANAC I HRVAT NA PODRUČJU ROVINJA: Policija pozvala građane na oprez

Policija poziva građane da budu oprezni kako bi se izbjegle tragedije u moru i povećala sigurnost kupača

Dvojica muškarca utopila su se jučer na području Rovinja pa je istarska policija danas pozvala građane da budu oprezni kako bi se izbjegle takve tragedije i povećala sigurnost kupača.

Prema podatcima istarske policije, u srijedu oko 13 sati na plaži u turističkom naselju utopio se 65-godišnji austrijski državljanin, a oko 16 sati na plaži Boriku 74-godišnji hrvatski državljanin. Muškarce se pokušalo reanimirati, ali bez uspjeha, pa je dežurna mrtvozornica utvrdila da su se obojica utopila.

Tijela utopljenika prevezena su po nalogu ovlaštenoga državnog odvjetnika na Odjel patologije pulske Opće bolnice Pula radi obdukcije.

Prostor dopuštenog kupanja

Policija je pozvala građane da izaberu plažu koja je s morske strane ograđena plutačama, “koje predstavljaju psihološku granicu i označavaju prostor gdje je kupanje dopušteno”. Ako plaže nisu osigurane plutačama, pozivaju se kupači da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale te da budu na uređenim plažama na kojima postoji spasilačka služba.

Policija također poziva građane da ne ulaze u vodu pod utjecajem alkohola ili droga, da ne plivaju neposredno nakon obroka, da se ne izlažu predugo jakom suncu i ne ulaze u hladnu vodu vrući te da izbjegavaju plivati sami.

Povratak na Net.hr