JURICA ŠILJEG

UTJECAJNI ISTARSKI HDZ-ovac NA METI USKOKA: Pokušao je uhljebiti dvije osobe u NP Brijuni; Prijeti mu do pet godina zatvora

Predsjednik gradskog vijeća Umaga, HDZ-ov Jurica Šiljeg, prema sumnjama Uskoka, pokušao je uhljebiti dvije osobe u NP Brijune

Uskok je u utorak pokrenuo istragu protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a i predsjednika gradskog vijeća Umaga Jurice Šiljega kojeg sumnjiči da je od ravnatelja NP Brijuni zatražio da zaposli dvije osobe mimo natječaja.

Uskok sumnja da je Šiljeg od siječnja do veljače 2018., koristeći autoritet predsjednika županijskog HDZ-a i predsjednika umaškog HDZ-a, zatražio od ravnatelja NP Brijuni Marina Milotića da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate javnog natječaja, priopćilo je tužiteljstvo ne navodeći identitet osumnjičenika ni njegovu stranačku pripadnost.

Tužiteljstvo je dodalo da Milotić, čiji identitet također nije objavljen, nije pristao na Šiljegove zahtjeve. Istraga protiv Šiljega pokrenuta je zbog trgovanja utjecajem za što zakon predviđa zatvorsku kazna od šest mjeseci do pet godina.

Povratak na Net.hr