Istražitelji nenadano pokucali i na vrata kninske gradonačelnice

Djelatnici USKOK-a jučer su, nenadano, stigli u ured kninske gradonačelnice Josipe Rimac (HDZ), odakle su iznijeli dio za njih sporne dokumentacije o radu gradske uprave. Gradonačelnica Rimac potvrdila je da su dva USKOK-ova policajca posjetila Grad, te da im se u svemu što ih zanima stavila na raspolaganje. No, o razlozima njihova dolaska, konkretnim predmetima koji su ih zanimali, nije mogla, u skladu s naputkom policajaca, ništa govoriti.

Iz dobro obaviještenih izvora, međutim, Slobodna Dalmacija doznaje, da se USKOK napose zanima za ugovore o najmu gradskih poslovnih prostora braniteljskim i drugim udrugama, uključujući i Hvidru, koja je godinama korisnik gradskog prostora bez ikakve naknade, a navodno nisu plaćali ni režije.

Otpis potraživanja i prodaja zemljišta

Zanimanje policajaca PNUSKOK-a tiče se, navodno, otpisa spornih i zastarjelih potraživanja Grada od 2000. godine naovamo, ne samo na ime neplaćene najamnine, nego i komunalne naknade i drugih obveza, pa su zatražili na uvid sve sporne ugovore.

Izvori Slobodne govore i da je predmet zanimanja USKOK-a i prodaja iz 2008. najatraktivnijeg gradskog zemljišta, od oko 6.200 četvornih metara površine lokalnom poduzetniku.

Povratak na Net.hr