PRLJAVI POSAO

USKOK OPTUŽIO KVARTET KRIJUMČARA MIGRANATA: Prebacili 48 ljudi u Sloveniju i zaradili desetke tisuća eura

Četvorica osumnjičenika ilegalno su prebacila 48 stranih državljana preko hrvatsko-slovenske granice i za svoj ‘posao’ dobila najmanje 23.800 eura

Uskok je u utorak pred Županijskom sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvorice osumnjičenika koje tereti za ilegalno prebacivanje 48 stranih državljana za što su primili najmanje 23.800 eura. Optužnica tereti prvookrivljenog J. V. da je u siječnju s nepoznatim osobama iz Bosne i Hercegovine za 500 eura dogovorio prelazak hrvatsko-slovenske granice, dok je drugookrivljeni Z. M. bio angažiran kao vozač stranih državljana, ali i kao prethodnica u cilju uočavanja i izbjegavanja policijskih ophodnji.

Prema optužnici, trećeokrivljeni F. K. je prevozio strane državljane do Zagreba ili do blizine hrvatsko-slovenske granice, dok se drugookrivljenog Z. M. tereti za prijevoz stranih državljana i da je bio angažiran kao prethodnica u cilju uočavanja policijskih ophodnji. Četvrtookrivljenog Ž. K. se tereti da je u jednom navratu bio angažiran kao prethodnica, izvijestilo je tužiteljstvo.

Ističu da su okrivljenici od 2. do 30. siječnja u deset navrata preko državne granice prebacili najmanje 48 stranih državljana za što su primili najmanje 23.800 eura. Uskok je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist, a predloženo je i produljenje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr