Urušio im se strop spavaće sobe kad su išle na počinak

Majka i kći koje žive u Vlaškoj 99 u Zagrebu samo su srećom preživjele nesreću kad se u njihovoj spavaćoj sobi odlomio strop s lusterom. Teška konstrukcija čak je prevrnula ormar i iščupala električne instalacije!

Tragedija je izbjegnuta jer su stanarke Miljenka Debeljak (67) i Kristina Vugrinec (29) ove subote u 22 sata bile dovoljno udaljene od mjesta odrona i zaštićene čvrstom pregradom u istoj prostoriji, piše Novi list.

Materijalna šteta je velika, no točna procjena tek se treba utvrditi. Gospođa Debeljak ispričala je kako se sve odigralo.

“Kći me upozorila te večeri da nešto čudno pucketa u spavaćoj sobi. Krenula sam vidjeti što se događa i čula da to od dolazi sa stropa. Više se nisam htjela približavati. Nije slutilo na dobro. Strop se počeo odvajati u obliku lijevka, a komadi žbuke počeli su udarati na sve strane. Udarci su bili strašni. Ormar se prevrnuo, a cijelu su sobu prekrili komadi sa stropa. Odmah sam zvala policiju, a službenici, čim su preko telefona čuli tu buku, samo su nam rekli: ‘Bježite iz stana!’ Dečki su stvarno brzo došli”, ispričala je Miljenka.

Majka i kći sad koriste drugu sobu, a tek su jedan krevet uspjele izvući iz gomile šute da bi ga mogle koristiti za spavanje.

Novi list doznaje da je vlasnik stana iznad njihova, na četvrtom katu, imao višemjesečne adaptacijske radove uz upotrebu jačih uređaja. Stručne procjene mogle bi pokazati jesu li ti zahvati kumovali odronu stropa obitelji Debeljak-Vugrinec, ili već ranije narušena statika zgrade.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr