NASILNA KESTENIJADA

‘UPUCAT ĆU TE…’ Evo što je prilično pijani lik napravio beračici kestena koju je zatekao u šumi

Optuženog je naljutilo što je susjeda u njegovoj šumi brala kestene i zarađivala na njihovoj prodaji.

“Upucat ću te, no sad nemam s čim!”, vikao je Branko Rogar beračici kestena na koju je nasrnuo 9. listopada prošle godine da bi se danas zbog toga našao na sudu.

Otimao joj torbu

Dok je berba kestena lani bila u punom jeku Katarina K. nije se ni nadala što će doživjeti i jedva izvući živu glavu pred nasrtljivim susjedom. Nedaleko Marije Bistrice otišla je u šumu što ju mještani zovu Komeščak i počela skupljati kestene, kada je iznenada naišao pijani Rogar.

“Odloži tu torbu s kestenima”, naredio joj je, a nakon što ga nije poslušala pokušao joj je oteti torbu iz ruku. Nakon što nije uspio izvukao je nož i zamahnuo njime prema Katarini K.

Branila se kišobranom

“Ubit ću te”, vikao je dok se napadnuta žena braila udarajući ga kišobranom. Na kraju ju je uhvatio za ruke i savinuo joj ih sve dok nije ispustila torbu s kestenima. S torbom se Rogar udaljio no policija ga je uspjela pronaći i privesti. Prijavljen je zbog razbojništva a danas mu je za to izrečena kazna od godinu dana zatvora što je odmah zamijenjeno radom za opće dobro.

Imao 3 promila a tvrdio da nije pijan

Sudsko vijeće nije sasvim povjerovalo njegovoj obrani u kojoj je tvrdio kako nije prijetio Katarini K. Ipak priznao je da ga je naljutilo to što je brala kestene u njegovoj šumi.

“Uspio sam joj uzeti tu vrećicu s tri i pol kilograma kestena, no ona je meni uzela i više od deset kila. Vidjela sam kako ih je presipavala u ruksak. Uzeo sam joj vrećicu i vratio se svome poslu”, uvjeravao je Rogar sudsko vijeće objašnjavajući kako su Katarina K. i njezina kćer kestene prodavale po 20 kuna za kilogram.

Tvrdio je i da tog dana nije bio pijan, jer je popio sam par gemišta. No nakon uhićenja izmjerena mu je koncentracija alkohola u krvi veća od tri promila.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr