ZLOGLASNI KVART

UPUCAN ISPRED OMILJENOG KAFIĆA: Žrtva obračuna na Sigečici je partner Pokrovčevog prijatelja i vlasnik propale tvrtke

Žrtva pucnjave na Sigečici bio je odgovorna osoba u istoj tvrtci kao i bliski prijatelj likvidiranog Dine Pokrovca. No povod za pucnjavu možda nema nikakve veze s poslom te je bio puno banalniji…

U zagrebačkoj Sigečici u subotu u  13.10 sati upucan je u nogu 45-godišnji D. P.

VIDEO, NOVA PUCNJAVA U ZAGREBU: U neposrednoj blizini dječjeg igrališta propucan muškarac, napadač mu ispalio metak u nogu

Dragutin Perhoč-Gego vlasnik je istoimene tvrtke koju je otvorio još kao 21-godišnjak, no u ožujka 2004. nad njegovom tvrtkom je proveden stečaj i ona je ugašena. Perhoč je prema podacima “Poslovne Hrvatske” bio i odgovorna osoba u ugašenoj tvrtki “Vjetrenik” u kojoj je također bio odgovorna osoba i pokojni Ivan-Ico Popovski.

Partner s Pokrovčevim prijateljem

Popovski, kako piše Jutarnji, bio je bliski prijatelj Dine Pokrovca, nogometnog menadžera koji je 2005. godine likvidiran svega stotinjak metara od mjesta gdje je upucan Perhoč. Popovski je preminuo 2015. godine. Nije poznato koliko su bili bliski Popovski i Perhoč. Iz poslovnih podataka se vidi samo da su bili odgovorne osobe u istoj tvrtki.

Dobio i kaznu jer nije produžio parking

Nikakve službene potvrde okolnosti ili povoda pucnjave nije bilo. Očevici su navodno policiji rekli su se Perhoč i jednan muškarac posvađali na parkiralištu te da se nakon pucnjave sa mjesta događaja počinitelj udaljio u automobilu. Metak mu je okrznuo kost, a nakon što ga je još uvijek nepoznati muškarac ranjeni Perhoč sam je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja ga je prevezla u Kliniku za traumatologiju.

Policija je trakom ogradila i lokal, u koji je kažu Perhoč znao svraćati nekoliko puta tjedno. Na parkiralištu nasuprot kafića ostao je parkiran njegov crni VW Touareg. Prometni redar mu je još zataknuo i kaznu jer nije produljio parking.

Kvart na zlu glasu

Kako piše 24 sata 70-ih i 80-godina prošlog Sigečica je bila od najopasnijih dijelova grada. Lokalne kriminalce zvali su “dečki sa Sige”. U naselju je odrastao i Mladen Šlogar zvani Žila koji je priznao da je ubio Ivanu Hodak, kćer odvjetnika Zvonimira Hodaka. Slučaj je dugo vremena proganjao istražitelje dok nisu ulovili Šlogara koji je u to vrijeme bio beskućnik.

Nekoliko godina prije no što je Šlogar krenuo u svoj krvavi pohod, u lipnju 2005. je u Sigečici ubijen nogometni menadžer Dino Pokrovac (43). Usred noći likvidirali su ga s tri hica u glavu i gornji dio tijela na stubištu zgrade u Korčulanskoj ulici, gdje je živio s obitelji.

Novo ubojstvo bilo je 2016. kad je u mraku Lopudske ulice na Sigečici ubijen Frano Orešković (53), brat poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole.

Brzo nakon toga uhićen je Dušan Deni Vrhovac (31) koji je zbog toga nepravomoćno osuđen u prosincu  prošle godine.

NEVJEROJATAN RASPLET: Danas trebali objaviti presudu za ubojstvo Macolinog brata, a onda su shvatili da im nedostaje ključni dokaz

Povratak na Net.hr