Prijavite policiji

HZZO UPOZORAVA: Ne nasjedajte na lažnjake koji vas zovu i nude usluge

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje poslao je važno upozorenje građanima da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Razlog da regiraju što hitnije i obavijeste građane da ne nasjedaju na prevarante je dojava jedne Zagrepčanke koja je prijavila slučaj u kojem joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati ‘pojas za kralježnicu’.

 

Sve prijavite policiji

Iz HZZO-a ističu da su u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

“Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji”, priopćili su iz HZZO-a.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr