VARAŽDINSKI

UMIROVLJENIK PIJAN ZLOSTAVLJAO ŽENU PRED DJECOM: Prijetio da će ju zaklati, udarao ju i čupao za kosu

Krajem 2018. situacija je kulminirala kada je 57-godišnjak supruzi rekao ‘riješit ću se ja tebe na bilo koji način, imam i čime’, a potom je krenuo čistiti pušku

Umirovljenik (57) s varaždinskog područja proglašen je krivim zbog nasilja u obitelji i neovlaštenog posjedovanja vatrenog oružja, stoji u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Varaždinu. Kako prenosi Varaždinski.hr, umirovljenik je u razdoblju od 2015. do 2018. godine psihički i fizički zlostavljao svoju suprugu. I sve to u alkoholiziranom stanju.

“Udarao ju je rukama po glavi i tijelu, čupao za kosu i bacao po krevetu. Govorio joj je da će ju zaklati, a to je kod nje izazvalo velik osjećaj straha za vlastiti život i život njezine djece”, stoji u presudi varaždinskog Općinskog suda.

Krajem 2018. situacija je kulminirala kada je 57-godišnjak supruzi rekao “riješit ću se ja tebe na bilo koji način, imam i čime”. Potom je krenuo čistiti pušku. Svemu su svjedočila maloljetna djeca koju je njihov otac također ponižavao i vrijeđao.

Kako prenosi Varaždinski.hr, u presudi se ističe da je okrivljeniku oduzeta automatska puška koja će biti uništena kad presuda postane pravomoćna. Varaždinski sud odredio je 57-godišnjaku uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, uz rok kušnje u razdoblju od dvije godine.

Umirovljenik mora platiti 300 kuna za troškove sudskog postupka te obavezno mora ići na liječenje od ovisnosti.

DVIJE GODINE PRED DJECOM MALTRETIRAO ŽENU: Premlaćivao je, prijetio, nazivao kurvom…

OSUĐEN BRUTALNI ZLOSTAVLJAČ IZ SESVETA: Ženi vikao da je ku***, prijetio joj ubojstvom, a onda ju i silovao pred djecom

Povratak na Net.hr