ZARADILA PRIJAVU

UKRAJINKA OTKRIVENA U PREVARI: Uspjela je izbjeći blokiranje računa svoje tvrtke u Dubrovniku

Ukrajinka se sumnjiči da je izbjegla blokiranje žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističkih policije 37-godišnja državljanka Ukrajine, koja ima stalno boravište u Republici Hrvatskoj, osumnjičena je za kazno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u svezi kaznenog djela prouzročenja stečaja, prenosi Dubrovački dnevnik.

Sumnjiči se da je sredinom listopada 2019. godine bez ikakve naknade i protučinidbe, poslovne udjele i sve nekretnine trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, koje se bavilo uslugama smještaja turistima, u vrijednosti od gotovo 26 milijuna kuna, prenijela na drugo trgovačko društvo.

To drugo trgovačko društvo je također sa sjedištem u Dubrovniku, bavi istom djelatnošću i u vlasništvu je člana njezine obitelji. Sumnjiči se da je to napravila s ciljem izbjegavanja blokiranja žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e koji je trebao biti blokiran krajem listopada navedene godine.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku u redovnoj zakonskoj proceduri.

Povratak na Net.hr