USKOK PROVODI ISTRAGU

UHVAĆEN KORUMPIRANI LIJEČNIK: Pacijentima je propisivao lijekove koje distribuira trgovačko društvo muškarca koji ga je podmićivao

Liječnik primarne zdravstvene medicine i zaposlenik jednog trgovačkog društva dogovorili su se da će liječnik svojim pacijentima propisivati lijekove i proizvode koje distribuira trgovačko društvo i za što će zauzvrat dobiti 3500 kuna

Uskok je, na temelju kaznene prijave PU koprivničko-križevačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, javlja Dorh.

Osnovano se sumnja da su se, u razdoblju od 22. svibnja 2019. do 18. lipnja 2019., u Gregurevcu, prvookrivljeni liječnik primarne zdravstvene medicine u ordinaciji opće medicine i drugookrivljeni zaposlenik jednog trgovačkog društva, dogovorili da će prvookrivljeni svojim pacijentima, bez obzira na stvarne potrebe njihovog zdravstvenog stanja, propisivati lijekove i proizvode koje distribuira trgovačko društvo u kojem je zaposlen drugookrivljeni, za što će zauzvrat dobiti 3.500,00 kuna.

Nakon toga je prvookrivljeni većem broju svojih pacijenata, bez obzira na stvarne potrebe njihovog zdravstvenog stanja, propisivao proizvode koje distribuira spomenuto trgovačko društvo, za što je na svoj bankovni račun primio uplatu tog društva u dogovorenom iznosu, prikazanu kao isplatu na temelju ugovora o autorskom djelu.

Povratak na Net.hr