STIGLA POTVRDA IZ MUP-A

UHIĆENO PETERO OSOBA MEĐU KOJIMA I SUTKINJA TRGOVAČKOG SUDA: USKOK pokrenuo istragu zbog gospodarskog kriminala

Iz policije je stiglo priopćenje u kojem je potvrđeno kako je USKOK pokrenuo istragu nad petero osoba koje su uhićene među kojima se nalazi i ‘dužnosnik Trgovačkog suda’, a vjeruje se da je riječ o sutkinji Trgovačkog suda u Zagrebu protiv koje bi trebao biti pokrenut kazneni progon zbog zloporabe položaja.

‘Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta s elementima koruptivnosti. Vezano uz upite medija možemo potvrditi da se među uhićenima nalazi i dužnosnik Trgovačkog suda’, priopćeno je iz MUP-a

U priopćenju se dodaje kako je u tijeku provođenje dokaznih radnji i nastavak kriminalističkog istraživanja nad petero osumnjičenih osoba koje su uhićene.

NET.HR DOZNAJE: Održana hitna sjednica Državnog sudbenog vijeća, skinut imunitet sutkinji. Slijedi li uhićenje?

Sumnjiv rad

Podsjećamo, državno sudbeno vijeće u utorak je održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je na zahtjev USKOK-a ukinulo imunitet jednoj sutkinji.

Net.hr doznaje da je riječ o sutkinji Trgovačkog suda u Zagrebu protiv koje bi trebao biti pokrenut kazneni progon zbog zloporabe položaja. Prema neslužbenim informacijama u pitanju je sutkinja čiji je rad već godinama brojnim sudskim strankama bio sumnjiv.

Protiv nje su nezadovoljne stranke, budući da je postupala u sporovima milijunske vrijednosti, podnosile i kaznene prijave, no do sada formalni kazneni postupak protiv nje nije pokrenut.

Da pogoduje osobama s kojima je obiteljski i rodbinski povezana informacija je koja se o njoj pojavila još prije 15 godina, a izvori bliski sudu sada uvjeravaju kako je brojne malverzacije napravila i zbog bliskosti s pojedinim stečajnim upraviteljima.

Povratak na Net.hr