NOVA AKCIJA USKOK-A

UHIĆENI POREZNI INSPEKTORI: Mjesecima opraštali dugove, ‘prodali’ se za mito i darove

Nastavljeno je rasplitanje korupcije u Poreznoj upravi, a ovaj su se put na meti istražitelja našle ispostave u Zagorju.

Dvojica poreznih inspektora uhićena su u velikoj akciji policije i USKOK-a u Zagorju gdje su opraštali porezne dugove i gledali kroz prste organizatorima igara na sreću.

Tko je sve uhićen?

Kako se doznaje iz USKOK-a, osim protiv dvojice poreznih inspektora istraga je otvorena i protiv dvojice vlasnika automata za igre na sreću, jednog kontrolora iz stanice za tehnički pregled, te jednog posrednika.

Prema prijavi, porezni inspektor iz Krapine od sredine srpnja do sredine rujna ove godine ‘žmirio’ je na nepravilnosti u radu poker-aparata što su bili postavljeni diljem Zagorja. Znao je da se na njima mogu igrati i nedopuštene igrice, no unatoč tome izdavao je njihovim vlasnicima nadzorne markice.

Dobivali i darove

Osim toga, nije obavio ni porezni nadzor što ga zakon propisuje za igre na sreću, a vlasnici aparata za to su mu plaćali mito. Osim novca dobivao je i razne darove.

Drugi uhićeni porezni inspektor smanjio je vlasnici nekretnine poreznu obvezu nakon što je preko posrednika dobio mito od jednog vlasnika poker-aparata. Ovim umanjenjem poreza Državni proračun oštećen je za 3800 kuna.

Ista ekipa podmitila je kontrolora u stanici za tehnički pregled, pa je 22. srpnja ove godine u Oroslavlju omogućio registraciju tehnički neispravnog vozila.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr