NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I PROMET

UHIĆENA DVOJICA ZAGREPČANA ZBOG DROGE: Prodavali su amfetamine i marihuanu, a imali su i improvizirani laboratorij

Zagrebačka policija prijavila dvojicu muškaraca zbog sumnje na neoovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 30-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, javljaju iz PU zagrebačke.

Sumnja se da su na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine amfetamina koji su potom skrivali, vagali i prepakiravali u kući u Zagrebu. Tamo su u cilju proizvodnje i preprodaje marihuane, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu te su drogu amfetamin i marihuanu dalje preprodavali.


Improvizirani laboratorij

Nadalje, 11. kolovoza 2020. godine pretragom kuće policijski su službenici pronašli improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka, 225 grama sjemenki marihuane, jednu stabljiku marihuane, 459 grama marihuane pakirane u deset staklenki i plastičnih vrećica, 59 grama amfetamina pakiranog u dvije plastične vrećice i plastičnu posudu, 508 grama punila, tri digitalne vage, aparat za vakumiranje, novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge te 50 metaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku, kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok će se Općinskom prekršajnom sudu u Novom Zagrebu podnijeti optužni prijedlog protiv 30-godišnjaka zbog sumnje u počinjenja prekršaja iz članka 30. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Povratak na Net.hr