OSUĐIVANI BJEGUNAC

UHIĆEN PIROMAN IZ METKOVIĆA: Predao se policiji uz prijetnje ‘dizanjem u zrak’

Prije deset dana prijetnjama o ‘dizanju u zrak svih onih koji su mu sudili ili mu sude’ na Općinskom je kaznenom sudu uzrokovao paniku, a rano jutros konačno se predao policiji koja je opkolila njegovu zgradu.

Višestruko osuđivani Jurica Jerković iz Metkovića osim prijetnji o dizanju u zrak, policiji je prijetio i kalašnjikovima, no pred dugim se cijevima jutros ipak predao. Prošlog se utorka, kada je poslao tu prijetnju, trebao pojaviti na sudu zbog optužbi ‘za dovođenje u opasnost života i imovine’.

Zapalio automobil pa rekao da nije bio u Zagrebu

Naime, u prosincu 2014. je zapalio automobil u Španskom, kod zagrebačkog hotela Antunović, a vatra se zatim proširila i na drugo vozilo. To potvrđuju i snimke nadzornih kamera hotela, a policiji je to rekao i Jerkovićev tadašnji cimer Ante, piše Jutarnji list.

Jerković je optužbe najprije poricao, rekavši da toga dana, ne samo da nije zapalio automobil, nego nije niti bio u Zagrebu, niti kupio benzin kojim je automobil navodno polio.

Smračilo mu se

Ipak, čini se da je tada cimeru priznao što je učinio. On ga je vidio s opeklinama, odjeća mu je bila nagorena, a i sam mu je rekao kako ‘mu se smračilo i da je puknuo’ pa je automobil zapalio, iako nije znao čiji je.

Osim za ovaj palež, Jerković je prethodnih godina već osuđivan za zloporabu droga, razbojništvo, krađu i spolni odnos bez pristanka.

PODMETNUTI POŽAR KAO UPOZORENJE? Gorio Mercedes vlasnika poznatog narodnjačkog kluba

‘ČULA SE EKSPLOZIJA’: U zagrebačkom Vrbiku zapalio luksuzni Audi Q7 vlasnika poznatog narodnjačkog kluba

NA JARUNU ZAPALJEN BMW: Izgorio luksuzni automobil vlasnika popularnog zagrebačkog noćnog kluba

Povratak na Net.hr