DRAMA NA ILICI

UHIĆEN NAKON POLICIJSKE POTRAGE: Naletio na pješaka, ostavio ga ozlijeđenog nasred ceste i odjurio dalje

Prolaznici su jučer ujutro pomogli policiji uhvatiti vozača koji je pobjegao nakon što je u Ilici naletio na pješaka.

Nesreća se dogodila oko 5.30 sati kod kućnog broja 298, gdje je automobil naletio na 33-godišnjeg pješaka, te pobjegao s mjesta događaja. I dok je pješak prevezen u bolnicu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, policajci su uz pomoć očevidaca počeli potragu za odbjeglim vozačem.

Potraga za automobilom i vozačem

Nekoliko sati kasnije, u Sokolskoj ulici pronađen je automobil marke Renault Clio zagrebačkih registracijskih oznaka koji je imao oštećenja što su odgovarala onima nastalima u prometnoj nesreaći na Ilici.

Utvrđeno je da ga je vozio 56-godišnjak i koji je Ilicom naišao prevelikom brzinom, te nije propustio pješaka koji je već počeo prelaziti cestu preko ‘zebre’. Zato je udario 33-godišnjaka, no umjesto da se zaustavi, projurio je dalje ne pruživši mu pomoć.

Zahvala policije građanima

‘Ovim putem želimo zahvaliti građaninu čija informacija je rezultirala uhićenjem 56-godišnjeg vozača. Policijski službenici su po dojavi građanina pronašli vozilo i ubrzo nakon toga i 56-godišnjaka te su ga doveli na kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni će s kaznenom prijavom zbog izazivanja prometne nesreće i bijea biti predan pritvorskom nadzorniku’, potvrđeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr