S VIŠE OD 2 PROMILA ALKOHOLA

UHIĆEN HOKEJAŠ, SIN UGLEDNOG LIJEČNIKA: Na povratku iz večernjeg izlaska pijan sjeo za volan i odvezao prijatelja u smrt

Mladi će vozač rasplet istrage čekati u istražnom zatvoru.

Potpuno pijan, mladi hokejaš, sin uglednog zagrebačkog liječnika, T.B. (20), skrivio je u subotu u ranim jutarnjim satima tragičnu prometnu nesreću u kojoj je život izgubio njegov godinu dana mlađi prijatelj.

Izgubio nadzor nad upravljačem

Prema službenim policijskim podacima, mladić je oko 3.40 sati vozeći svoj Ford focus Kišpatićevom ulicom zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem. Vozilo je u sljedećem trenutku udarilo u rubni kamen, te se nekontrolirano nastavilo kretati nogostupom.

Zatim je stražnjim lijevim dijelom udarilo u stup javne rasvjete. Od siline udarca 19-godišnji putnik ispao je iz vozila zadobivši iznimno teške ozljede. Drugi 19-godišnjak koji je bio u automobilu lakše je ozlijeđen.

Nesreća se dogodila na samom ulazu u garažu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, pa je mladićima tamo i pružena hitna medicinska pomoć. Unatoč naporima liječnika 19-godišnjak je teškim ozljedama podlegao u subotu oko 13 sati.

Mladi hokejaš već je bio pod suspenzijom zbog alkoholaFoto: prtsc Facebook

Više od dva promila alkohola u krvi

“Promet je na dijelu kolnika Kišpatićeve između Bukovačke i ulaza u garažu Rebro bio zatvoren od 4.50 do 7.35 sati”, potvrđeno je iz Policijske uprave zagrebačke čiji su inspektori obavili očevid. Utvrđeno je da je 20-godišnjak u trenutku nesreće u krvi imao koncentraciju alkohola od 2,03 promila, te je ubrzo i uhićen zbog izazivanja nesreće.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odlučilo je protiv njega otvoriti istragu, a kako ne bi ponovio ovako teško nedjelo Županijski sud u Zagrebu odredio mu je istražni zatvor. Mladić će tako rasplet postupka čekati u Remetincu.

Već suspendiran zbog alkohola

U hokejaškim klubovima za koje je donedavno igrao, danas još nisu imali informacije o nesreći što ju je 20-godišnjak skrivio. Naime, od početka ove godine zajedno s još dvojicom mladih hokejaških reprezentativaca našao se pod suspenzijom. Zbog objave fotografija na kojoj piju alkohol i puše trojici je izrečena trogodišnja suspenzija, tako da 20-godišnjak od početka ove godine nije smio dolaziti ni na klupske treninge.

Od upućenih u ovaj slučaj doznajemo da su se mladići doista opijali zbog čega je vrh Hrvatskog saveza hokeja na ledu zaključio kako ih je potrebno strogo kazniti. Suspenzija, čini se, na 20-godišnjaka nije djelovala, jer je izrazito pijan sjeo za upravljač automobila i odvezao prijatelja u smrt.

Povratak na Net.hr