IMALI I POMAGAČE

UHIĆEN DVOJAC KOJI JE U ZADRU UKRAO GLISER: Krivotvorili isprave pa brod vrijedan 300.000 kuna ‘prebacili’ u BIH

Dvojac je ukrao gliser dužine 8 metara te su njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu

Policija je na šibenskom području uhitila 37-godišnjeg državljanina Srbije i 48-godišnjeg državljanina Hrvatske osumnjičene za tešku krađu glisera u Zadru i krivotvorenje isprava te su privedeni zadarskom državnom odvjetniku, priopćila je danas Policijska uprava zadarska.

Imali i trojicu pomagača

Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su s još tri osobe sredinom rujna 2017. u Zadru, iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira, ukrali gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan više od 300 tisuća kuna.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje policajci PU zadarske provodili su u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom.

Trideset sedmogodišnjeg državljana Srbije sumnjiči se da je s još jednim pomagačem iz zadarske sportske lučice ukrao gliser, koji plovi pod   hrvatskom  zastavom,  dužine 8 metara te su njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

Hrvat s ukradenim gliserom prešao granicu s BIH

Četrdeset osmogodišneg državljanina Hrvatske sumnjiči se da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama.

Nakon što su u srijedu uhićeni na šibenskom području 37 i  48-godišnjak su uz kaznenu prijavu zbog teške krađe i krivotvorenje isprava privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, naveo je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr