banner

PRIJEVARA I PRANJE NOVCA

UHIĆEN DINO LJUTIĆ: Skupio je preko 3,1 milijun kuna za svoju bolesnu suprugu; Policija: S time novcem je kocao

Zaradio je kaznenu prijavu za prijevaru i pranje novca

Uhićen je Dino Ljutić, čovjek koji je godinama skupljao novac za svoju teško bolesnu suprugu, a sada se se ispostavilo, sumnja policija, da ga je trošio na kocku. Policija ga je uhitila uz kaznenu prijavu za prijevaru i pranje novca, javlja Telegram.

Krajem 2020. policija je objavila priopćenje u kojem je, ne navodeći identitet objavila kako se sumnja da je Ljutić s namjerom da sebi pribavi novčanu korist putem medija uputio javni pozic za novčanom pomoći u svrhu liječenja svoje bolesne supruge, dovodeći tako u zabludu potencijalne donatore.

Od siječnja 2019. godine do siječnja 2020. na njegove bankovne račune je već broj pravnih i fizičkih osoba uplatio više od 3 milijuna i 100 tisuća kuna za tu svrhu. No, Ljutić ih je koristio igrajući online kladionicu.

Šteta veća od 3,1 milijuna kuna

Iz policije navode kako je materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim dijelom 3.133.386 kuna.

“Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, navodi se u priopćenju iz policije.

Ljutić je godinama prikupljao pomoć za suprugu. Objavio je kako joj je 2017. u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran karcinom dojke s metastazama na kralježnici. Potom se brojim apelima, pismima, porukama i molbama obraćao javnosti i medijima kako bi prikupio novac.

O ovom su slučaju pisali svi relevantni mediji, a među njima i naš portal. Kako se ova prevara ne bi dalje širila, uklonit ćemo sve članke na Net.hr-u u kojima su izjave Dine Ljutića i njegovi apeli za pomoć bolesnoj supruzi.

Povratak na Net.hr