TRAGEDIJA U ZAGREBU

PREOKRET U ISTRAZI UBOJSTVA U NAZOROVOJ: Turudić najprije priznao, a potom povukao priznanje! Pištolj završio u rijeci Krapini

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u petak poslijepodne odredio je jednomjesečni istražni zatvor Vladi Turudiću osumnjičenom za teško ubojstvo 85-godišnjeg Đorđija Burića u njegovu stanu u Nazorovoj ulici.

Policija je u kratkom priopćenju objavljenom u četvrtak navečer izvijestila kako je zbog ubojstva starca u Nazorovoj uhitila 54-godišnjaka koji je došao u žrtvin stan 11. studenoga oko 17.40 sati te ga ubio vatrenim oružjem.

Nakon noći u policijskom pritvoru Turudić je u petak poslijepodne doveden pred suca istrage koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Turudić se, prema medijskim neslužbenim izvorima, tijekom ispitivanja na policiji “slomio” i pod teretom dokaza priznao nedjelo, a razlog brutalnog ubojstva navodno je bila osveta jer Burić nije zaposlio njegova sina.

Veza između ubojice i žrtve bila je Turudićeva supruga koja je povremeno čistila Burićev stan. Burić im je navodno rekao da bi mogao pomoći u zaposlenju njihova sina, što se u konačnici nije dogodilo pa se ubojica odlučio na osvetu.

Preokret u istrazi

No, kako piše Jutarnji list, Turudić je na ispitivanju u tužiteljstvu negirao da je počinio ubojstvo, a policija nije uspjela naći pištolj kojim je ubijen Đorđije Burić koji je jučer na posljednji počinak ispraćen na zagrebačkom Krematoriju.

NOVO UBOJSTVO U ZAGREBU: U Nazorovoj ulici pronađeno tijelo starijeg muškarca

Nakon uhićenja Turudić je istražiteljima navodno priznao djelo. Tužiteljstvo tvrdi da je četiri hica ispalio u predsoblju, a nakon ubojstva pištolj je, tvrdi se u priopćenju tužiteljstva, bacio u rijeku Krapinu, piše Jutarnji list.

Povratak na Net.hr