TOMLJANOVIĆ IDE U ZATVOR

UBOJICI IZ SENJA POTVRĐENA PRESUDA: Za krvoproliće u diskoteci odležat će 35 godina

Dok je žrtva ranjena ležala na podu, Tomljanović mu je prišao i ispalio još metaka, od kojih jedan u glavu. Kada je uočio jednog muškarca koji pokušava pobjeći, krenuo je za njim pucajući i zadajući mu ozljede. I ova žrtva je pala na pod, a optuženik mu je prišao i pucao mu u glavu

Postala je pravomoćna presuda kojom je Ivan Tomljanović iz Senja osuđen na dugotrajnu zatvorsku kaznu od 35 godina zbog ubojstva redara i dva pokušaja ubojstva gostiju u senjskom disko klubu Konoba 2017. godine. Tomljanović je na Županijskom sudu u Rijeci bio nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubojstva 38-godišnjeg redara Tomislava Lopca, kao i pokušaja ubojstva dvojice gostiju koje je teško ranio pucanjem iz pištolja, piše Novi list.

Vrhovni sud mu je zatvorsku kaznu preinačio s 40 na 35 godina potvrdivši drugostupanjsku presudu za jedno kazneno djelo teškog ubojstva, jedno kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju te jedno kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

[FOTO, VIDEO] OVO JE OSUMNJIČENI ZA UBOJSTVO U SENJU: Izbacili ga iz noćnog kluba, on se vratio s dva pištolja i počeo pucati…

Ranjenom redaru na podu pucao u glavu

Tomljanoviću je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru te mu je izrečena i mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Optuženik je, kako piše Novi list, osuđen zbog događaja koji su uslijedili nakon što je potjeran iz senjskog diskokluba. Ubrzo se vratio naoružan te je ispalio više hitaca najprije ranivši jednog muškarca koji je uspio pobjeći te potom ubivši redara u klubu. Dok je žrtva ranjena ležala na podu, ovaj mu je prišao i ispalio još metaka, od kojih jedan u glavu. Kada je uočio jednog muškarca koji pokušava pobjeći, krenuo je za njim pucajući i zadajući mu ozljede. I ova žrtva je pala na pod, a optuženik je prišao i pucao mu u glavu nakon čega se udaljio iz objekta. Jedna žrtva je odmah preminula, a preostale dvije su zadobile osobite teške i po život opasne povrede.

DETALJI BRUTALNOG NAPADA U SENJU: ‘Žena mu je divna i vrijedna, ali on je težak i čudan, pogotovo kad popije’

Pokolj se dogodio u rujnu 2017. u diskoteci Konoba u Senju. (foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

U vrijeme počinjenja djela bio je pijan

Vrhovni sud smatra da je odluka drugostupanjskog suda o kazni u svemu primjerena ličnosti optuženika i svim okolnostima počinjenih kaznenih djela. Kao olakotna okolnost cijenjeno je što optuženik prije nije osuđivan. Otac je maloljetnog djeteta, a u vrijeme počinjenja djela bio je smanjeno ubrojiv. Riječ o osobi s dominantno narcističkim poremećajem ličnosti kojoj je dijagnosticirana i ovisnost o alkoholu. U vrijeme počinjenja djela bio je u pijanom stanju.

Otegotnim je cijenjena brojnost i lokalitet strijelnih rani nanesenih žrtvama. Optuženik je iskazao upornost, bezobzirnost i agresivnost. To se posebno odnosi na hice ispaljene u glavu žrtve koju je usmrtio i treće žrtve. Žrtva koja je usmrćena je molila optuženika za život. Kod optuženika je izostala samilost. Treća je žrtva zbog zadobivenih ozljeda više puta podvrgnuta operativnim zahvatima. Liječenje i rehabilitacija traju i danas pa je upitno kakve će u konačnici biti posljedice ranjavanja. Optuženik je izrazio kajanje koje nije prihvaćeno kao iskreno – navodi se u presudi.

UBOJICA IZ SENJA NAPOKON PROGOVORIO PA OTKRIO MOTIVE SVOG POHODA: Evo što je dovelo do krvoprolića u klubu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr